Program og deltagerantal til Dybbøldagen er skåret ned

16. marts 2020 COVID-19

Myndighedernes restriktioner mod udbredelsen af Corona-virusset har nu også medført en kraftig reduktion af både deltagerantal og indhold i det stort anlagte program for den 18. april.

Lørdag den 18. april gennemføres fortsat både markering af 100-årsdagen for den danske tradition for at mindes slaget på Dybbøl Banke den 18. april 1864 og fejring af 100-året for oprettelsen af Den Selvejende Institution Dybbøl Mølle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hensynet til at undgå spredning af Corona virusset vejer imidlertid – også ved arrangørerne, Hjemmeværnet og Dybbøl Mølle – tungere end ønsket om et meget omfattende program med deltagelse af både tyske og danske æreskommandoer samt faner fra hele Danmark.

”Hvis situationen den 18. april tillader det, vil vi fortsat markere de to 100-års jubilæer på Dybbøl Banke. Men for at bringe deltagerantallet ned på et acceptabelt niveau ved de to udendørs arrangementer ved Fællesgravene og ved Dybbøl Mølle har vi aflyst deltagelsen af de to tyske æreskommandoer og det danske æreskommando samt alle faner, som ikke kommer fra lokalområdet. Vi har reduceret fra ca. 500 til ca. 150 personer”, siger arrangør Jens Peter Rasmussen i en pressemeddelelse.

”Publikum er fortsat velkommen, når de sædvanlige regler for afstand og hygiejne overholdes”.

Det reducerede program for den 18. april starter med flaghejsning kl. 08.00 ved Dybbøl Møll – her deltager Jydske Landssoldater iført historiske uniformer.

Kl. 10.00 – 10.30 lægges der fortsat kranse og buketter ved Fællesgravene på Dybbøl Banke, her deltager i anledning af 100-års jubilæet forsvarschefen, general Bjørn Bisserup, som taler og lægger en krans og den tyske ambassadør i Danmark, Detlev Rünger, taler og lægger en krans.

Traditionen tro lægges der mange kranse og blomster ved de fire mindesten ved fællesgravene, hvor de mange døde soldater fra begge parter mindes. Blandt andre: Chefen for Landeskommando Schleswig-Holstein, oberst Axel Schneider. Flensborgs bypræsident Hannes Fuhrig og Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen. Regimentschefen i Haderslev, oberst Lars Mouritsen. Præsidenten for Danske Soldaterforeningers Landsråd, pens. oberst Christian Arildsen. Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, oberstløjtnant Claus Klaris.

Kl. 11.00 fejres oprettelsen af den Selvejende Institution Dybbøl Mølle. Her taler blandt andet Bertel Haarder, som åbner en ny udstilling i møllen.

Det planlagte aften-program med mindegudstjeneste og sammenkomst i Frihedshallen er aflyst.

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

HUSK – støt den lokale handel! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk