ProjectZero åbner web-univers for boligejere der vil søge tilskud til energi-renovering

18. februar 2021 Samfund

Med 675 mio. kroner i Bygningspuljen i år, og et fordoblet Håndværkerfradrag, har det aldrig været billigere for boligejere at energi-renovere deres bolig, men skal der søges tilskud, så skal boligejerne være hurtige på tasterne og de rigtige oplysninger skal findes frem, inden ansøgningen sendes afsted.

For at boligejerne kan blive så godt forberedt som muligt, når Bygningspuljen åbner i første kvartal 2021, har Sønderborgs ProjectZero relanceret ZERObolig.dk, hvor boligejerne kan få vigtig information og gode råd til, hvordan der skal søges tilskud til energi-renovering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om kort tid åbner endnu en tilskudspulje, denne gang på 675 millioner kroner, hvor boligejere kan søge tilskud til energi-renovering af deres boliger, men sidste år, da tilskudspuljen åbnede for ansøgninger, gik der kort tid før alle tilskud var fordelt – og flere boligejere fik afslag på deres ansøgning fordi ansøgningen var udfyldt forkert eller der manglede et gyldigt Energimærke.

”Mange boligejere måtte gå forgæves sidste år, da interessen for at få tilskud til energi-renoveringsprojekter var meget stor og derfor blev puljen hurtigt tømt, men der var desværre også mange boligejere der fik afslag på deres ansøgning, fordi de enten manglede et gyldigt Energimærke eller havde udfyldt tilskuds-ansøgningen forkert. Derfor vil vi gerne hjælpe boligejerne i Sønderborg via ZERObolig.dk, så de bliver klar til at søge tilskud fra Bygningspuljen”, siger Charlie Lemtorp, projektleder hos Sønderborgs ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret har ProjectZero opdateret ZERObolig.dk, så boligejere kan læse mere om, hvad der kan søges tilskud til og hvordan der skal søges tilskud samt gode råd og vejledninger til de boligejere, der står foran en energi-renovering af boligen.

På ZERObolig.dk er der også samlet en række link til vigtig information, tips og tricks samt henvisning til Sønderborg-områdets håndværkere og energikonsulenter, som kan udarbejde Energimærker, som er et krav, hvis der skal søges tilskud fra Bygningspuljen til energi-renovering.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har også lagt en række videoer på ZERObolig.dk, blandt andet fra vores virtuelle informationsmøde om Bygningspuljen, som vi holdt i starten af februar måned, og jeg vil helt klart anbefale alle boligejere at se – eller gense – videoen fra informationsaftenen, da vi her gik i dybden med, hvad der kan søges tilskud til og hvordan tilskuddet skal søges”, siger Charlie Lemtorp og tilføjer, at det første der skal gøres er at sikre, at boligen har et gyldigt Energimærke:

”Hvis boligejere skal søge tilskud til energi-renovering, skal boligen været udstyret med et gyldigt Energimærke, da der ellers ikke kan søges tilskud og lige nu er der rigtig travlt hos de energikonsulenter, som skal udarbejde et Energimærke”, siger Charlie Lemtorp og tilføjer, at udover Energimærket, skal de også have tinglysning klar, og optimalt set også et tilbud fra håndværkeren – som ikke må være accepteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

For et typisk parcelhus på eksempelvis 154 m2, kan boligejere få et tilskud på helt op til 175.000 kroner ved, at gennemføre en fuld energi-renovering af boligen, hvilket svarer til 30-35 procent af investeringen.

Boligerne står i dag for omkring 40 procent af CO2-udledningen og derfor er det vigtigt, at boligejere går i gang med de rigtige energi-renoveringer til glæde for familierne, der får en lavere energiregning og et bedre indeklima og samtidig spare CO2-udledning og dermed understøtte ProjectZero-visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Nordborg, Frivillige

Team Rynkeby kørte til Nordborg efter 68.000 kroner

29. juni 2022 Nordborg

Så fik vi afleveret 68.000 kroner til Team Rynkeby Sønderjylland, hvor holdkaptajn Jan Pedersen og hans hold modtog checken i Nordborg Golfklub fra golfklubbens formand, Anders Kjærsgaard, og arrangørerne Brian Pedersen og Axel Nielsen kunne overrække en check for deres ‘Knæk Cancer Golfturnering’ den 22. maj. Brian Pedersen og Axel Nielsen takker alle sponsoror, der […]

Læs mere...