ProjectZero: CO2-målet er indenfor rækkevidde

12. december 2013 Erhverv

CO2-udledningen i Sønderborg-området er reduceret med mere end 151.000 tons eller 22 % fra 2007 til 2012. Det viser ProjectZeros seneste opgørelse over områdets energiforbrug og CO2-udledning. Opgørelsen er set igennem af NIRAS-konsulenterne.

Grøn fjernvarme gavner klimaet.

Grøn fjernvarme gavner klimaet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg-området er dermed godt på vej til at realisere del-målsætningen med 25 % CO2-reduktion i 2015.

Mere vedvarende energi

– To af hovedårsagerne til de store reduktioner er den positive udvikling i CO2-udledningen fra både fjernvarme- og elproduktionen.  Lokalt har Sønderborg-områdets fjernvarmeselskaber stået for en stor omstilling til grønne kilder, og har dermed reduceret udledningen af drivhusgasser væsentligt, oplyser ProjectZero på deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig har mange boliger og virksomheder i området tilsluttet sig fjernvarmen, og er gået væk fra opvarmning baseret på olie og naturgas.

Grønne virksomheder

Energibesparelser er også en del af den store reduktion i perioden.
Samlet set har Sønderborg-området sparet næsten 11 % på energiforbruget i 2012 i forhold til 2007, og grønne virksomheder er blandt de helt store bidragsydere.

I fremstillingsprocesser hos områdets industri og landbrug er der således realiseret markante besparelser på energiforbruget, som i 2012 var 23 % lavere end i 2007.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næsten alle er med

Der ses flotte reduktioner i CO2-udledningen fra næsten alle segmenter i Sønderborg-området, mens et par enkelte stadig kæmper for at vende udviklingen.

projectzero
Til trods for Sønderborg Kommunes gode eksempel og fine besparelser er det ikke lykkedes at skabe tilsvarende reduktioner i resten af det offentlige segment, som har øget CO2-udledningen med næsten 20 % siden 2007.

Artiklen fortsætter under annoncen

I handels- og servicesektoren er udledningen ligeledes steget siden 2007, dog kun med ca. 4 %.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk