ProjectZero: Da fjernvarmen kom til Egernsund

28. juni 2016 Erhverv

Fyret var næsten 20 år gammelt, det fungerede ikke helt som det skulle og man kunne aldrig helt vide om det var en god gasfyr dag eller en dårlig, så Andrea Kunsemüller og hendes mand tog en rask beslutning- nu har de fjernvarme.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Gråsten Fjernvarmes tilbud var uimodståeligt, og da vores naboer til begge sider også havde problemer med deres aldrende gasfyr, så blev vi hurtigt enige om at koble os alle på den fælles varmeløsning”, siger Andrea Kunsemüller, som også er sikker på at det er den helt rette beslutning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lavere udgifter

Parrets årlige gasudgifter inkl. årligt eftersyn  og udgifter til reparation, lå højere end den udgift de har til fjernvarmen i dag. Og det gamle gasfyr havde dage, hvor det simpelthen gik ud, og var ikke altid til at få i gang igen. Nu er forholdene anderledes og parret skal slet ikke tænke på om det er koldt at stå op om morgenen.

Andrea Kunsemüller og Hans Heinrich Hansen. Foto: ProjectZero

Andrea Kunsemüller og Hans Heinrich Hansen. Foto: ProjectZero

Parret kan godt lide tanken om at fjernvarmen er fælles, og sidestiller forsyningen med andelstanken, skriver ProjectZero i en pressemeddelelse.

“Det giver god mening at aftage varme fra et fælles anlæg, der ligeledes leverer CO2-neutral varme. Og indtil nu har vi brugt mindre varme end forventet, men vi gør os også lidt umage for at holde en ens temperatur i alle rum“, siger Andrea Kunsemüller.

Opmærksom på energiforbruget

Andrea Kunsemüller og Hans Heinrich Hansen er begge bevidste om energiforbruget i hverdagen. Da ZERObolig tilbød gratis energivejledning til boligejere i Sønderborg-området, var parret ikke sen til at tage imod en energivejledning.

Vi har lyttet og foretaget de fleste energibesparende tiltag som energivejlederen foreslog i huset. Flere vinduer er udskiftet og vi har fået styr på isoleringen”, siger Hans Heinrich Hansen.

Huset i Egernsund havde solvarmepaneler på taget af ældre dato. Efter tilkoblingen til fjernvarmen er de pillet ned, efter råd fra den lokale VVSinstallatør. De kunne sagtens være blevet og bidrage til opvarmningen af det varme vand, men det ville efter VVS-installatørens udsagn volde problemer, og måske skulle solvarmepanelerne skiftes indenfor kort tid alligevel.

Varmen kommer alligevel fra solen.

Anlægget er bare placeret andetsteds, hos Gråsten Fjernvarme.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk