ProjectZero: Elcykel-testere er godt tilfredse med køretøjet

8. juli 2015 Gråsten

For Martin Sigsgaard fra Gråsten lykkedes det at få elcyklen op at køre 28 km i timen i snit, men det er ikke helt nok til, at han vil skifte den ud med sin racercyklen. Hos Anne Petersen fra Broager er den helt almindelige cykel kommet frem fra gemmerne, for det var slet ikke så ringe at cykle på arbejde, skriver ProjectZero i en pressemeddelelse.

Anne Petersen og Martin Sigsgaard har begge været testcyklister på elcykel i juni.

Artiklen fortsætter under annoncen

90 km på en opladningMartin_Sigsgaard_testcyklist_

Martin Sigsgaard havde en fordom om at elcykler ikke var for yngre mennesker, men satte sig nu alligevel for at give det en chance og teste om elcyklen var hurtigere end hans egen racercykel på strækningen Kolding / Gråsten. Det var den ikke!

“Jeg får også min egen racercykel op på 28 km. i timen i snit, så for mig er der ingen gevinst ved den lange strækning på 77 km. hver vej”, siger Martin Sigsgaard, der dog er overrasket over at elcyklen kan køre 90 km på en opladning, og det er endda med motoren slået til ved højeste hastighed hele vejen.

“Hvis man har mellem 25-30 km til arbejde, kunne elcyklen være ideel uanset alder”, siger Martin Sigsgaard og tilføjer:

“Og så kan bilen blive i garagen og der er ingen grund til at motionere yderligere efter arbejde”.

Martin Sigsgaard holder sig alligevel til sin racercykel.

Elcyklens ulempe

Anne Petersen har ikke så langt på arbejde, lidt over 6 km er strækningen og elcyklen har i den grad sat skub i cykelentusiasmen hos hele familien.  Alle har afprøvet det nye transportmiddel. Sønnen Jens på 15 år, har ofte snuppet elcyklen og er begejstret, da det lige er pludselig lidt sjovere at køre på cykel!

Anne Petersen vil gerne lease en elcykel om sommeren.

Anne Petersen vil gerne lease en elcykel om sommeren.

“Den eneste ulempe ved elcykel, er at man ikke kan køre i ”frihjul”, som på en almindelig cykel, hvis man stopper med at dreje på pedalerne, så tror elcyklen at den skal standse og mister accelerationen”, siger Anne Petersen.

Fra bilist til cyklist

Anne Petersen har været bilist i 25 år og synes at mentalt, er det ”op ad bakke” at tvinge sig selv til at tage cyklen hver dag i stedet for bilen. Men en måned som testcyklist har gjort, at den helt almindelige cykel er fundet frem og skal nu være det daglige transportmiddel til arbejde.

“Jeg kunne godt tænke mig en elcykel og kunne jeg lease den i sommerhalvåret, så er jeg klar”, siger Anne Petersen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk