ProjectZero er international topmodel for klimaindsats

6. november 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg blev i marts 2012 optaget i C40 Climate Positive Development programmet, hvor verdens største byer samarbejder med the Clinton Climate Initiative om byernes klimaomstilling.

Organisationen har netop afsluttet sin evaluering af Sønderborgs nye klimaplan for 2020 og handlingsplanen er blevet godkendt som international top-model for klimaindsats.  Sønderborg har opnået denne guldstandard i lighed med 4 andre klima-projekter i Ohio, London, Melbourne og Sydney.download (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder, at Sønderborgs klimakøreplan frem mod 2020 nu bliver udbredt til 63 af verdens største byer, så de kan inspireres og kopiere Sønderborgs måde at handle klimaklogt.  Byerne skal nemlig vokse bæredygtigt.  Og det vil medføre, at udlandets interesse for Sønderborgs måde at gennemføre Vejen mod nullet vokser markant i de kommende år.

Formanden for bestyrelsen i ProjectZero, Peter Mads Clausen, er begejstret over den internationale anerkendelse af Sønderborg-områdets køreplan for klima-aktiviteterne frem til 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I C40 Climate Positive organisationen taler man om, at Sønderborgs projekt har guldstandard som model for verdens storbyer, og det niveau har vi jo kun nået, fordi rigtig mange  engagerede virksomheder, organisationer og enkeltpersoner har involveret sig og bidraget til en solid Roadmap2020, som vores lokale køreplan. Derfor glæder jeg mig også over,  at byrådet i Sønderborg på mødet i oktober har godkendt køreplanen for klima-omstillingen og nu vil indarbejde klima-aktiviteterne i kommuneplanen, siger Peter Mads Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...