ProjectZero har fået værktøj til at sikre det mentale indeklima

17. maj 2018 Samfund

De opgaver, som de ansatte i ProjectZero arbejder med, er meget forskelligrettede og det kan gøre, at det bliver svært for medarbejderne at føle sig som en enhed og desuden er der risiko for, at de kan blive stressede ind imellem.

“Vi blev tilbudt et forløb med Kari Bjerke og hendes mindfulness – og det har i høj grad givet os en fælles værktøjskasse, hvor vi med ganske enkle øvelser kan dæmme for frustrationer og andre ting, inden de når at fylde”, siger ProjectZero-direktør Peter Rathje til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“For eksempel hjælper det, at vi rejser os og går en tur rundt om Alsionbygningen, så vi lige får et pusterum. Det gør, at tingene ikke kører op”, siger Peter Rathje, som anbefaler, at vi husker lige at tømme hovedet ind imellem.

Flere og flere virksomheder er begyndt at gøre en indsats for at forebygge stress. For det første får de bedre og mere tilfredse medarbejdere og for det andet, så undgår de en del sygefravær.

“Jeg synes, det giver mening, der bruges arbejdstid på at sikre, at virksomhedens medarbejdere trives. Det er en gevinst for både virksomhed og medarbejdere”, siger Peter Rathje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stop en halv og bliv hel

I ProjectZero lærte medarbejderne yoga.

“Vi kalder det strækøvelser, fordi det så er mere enkelt at have med at gøre”, siger Peter Rathje.

Der også meditation, afslapning, afspænding og en såkaldt bodyscanning i værktøjskassen.

“Bodyscanning er sådan set, at vi tænker kroppen igennem”, siger Peter Rathje. Når man gør det, så flyttes tankerne væk fra arbejdet og over på velvære. Og mennesker, der har det godt, kan præstere mere end mennesker, der ikke har det godt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse mere om Mindfulness HER

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. januar 2022 112, Sundeved

Hurtigt styr på skorstensbrand

27. januar 2022 112

Torsdag eftermiddag var der brand i en skorsten på et stråtægt hus på Blansskov ved Blans. “Vi fik hurtigt styr på branden, som fik lov til at brænde ud”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen til SønderborgNYT.  

Læs mere...