ProjectZero holdt fremtidsværksted på Sandbjerg Gods

22. maj 2018 Samfund

Knap 40 personer var fredag samlet til workshop på Sandbjerg Gods, hvor der skulle stilles skarpt på Sønderborg anno 2029 hvor Sønderborg-området skal være CO- neutral. Workshoppen blev gennemført som en del af ProjectZero Roadmap2025-proces, som byrådet satte i gang den 25. april og som skal levere en opdateret ProjectZero-køreplan frem til 2025, hvor 75 procent af CO2-udledningen – i forhold til 2007 – skal være reduceret.

”Det var en særdeles spændende og inspirerende dag, hvor deltagere arbejdede sig igennem en omfattende fremtidsproces, der førte frem til en række scenarier, som skal skabe en fælles forståelse for det spænd af tendenser og usikkerheder, der vil drive udviklingen og udfordre Sønderborg-området i de kommende år frem mod målet om, at Sønderborg bliver CO2-neutral i 2029” siger Peter Rathje, adm. direktør for ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt deltagerne var repræsentanter fra byrådet, erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne og kommunens forvaltninger, som alle havde masser af forslag med til, hvilke ting som vil påvirke udviklingen af Sønderborg-området og gøre fremtiden anderledes i 2029.

”Deltagerne kastede sig over opgaven og der var mange kvalificerede bud på, hvad vi skal være opmærksomme på, når vi i det kommende halve år skal udvikle ProjectZeros Roadmap2025. For arbejdsprocessen forudsætter fælles billeddannelse på tendenser og usikkerheder vedrørende fremtiden”, siger Peter Rathje til SønderborgNYT..

Artiklen fortsætter under annoncen

Workshoppen blev styret af Peter Hesseldahl, der er redaktør på MandagMorgen NEXT, og han styrede også den scenarie-workshop, som blev gennemført i efteråret 2007 og diskuteret med det daværende byråd i foråret 2008.

”Resultatet af workshoppen var rigtig godt og vi fik de første grove rids af nogle meget forskellige fremtidsscenarier, der kan udfordre ProjectZero-visionen i de kommende ti år” siger Peter Rathje.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. marts 2023 112, Gråsten

Politiet efterforsker mulig voldtægt i Gråsten

21. marts 2023 112

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse om en mulig voldtægt begået i Gråsten og de har i den forbindelse været på stedet og iværksat en efterforskning for at undersøge, om der er foregået et strafbart forhold. Det skriver politiet i en mail til SønderborgNYT. Politiet har endnu ikke afsluttet efterforskningen og har derfor på nuværende […]

Læs mere...