ProjectZero motiverede og inspirerede klima-frontløberne i Sønderborg

1. september 2019 Samfund

ProjectZero har netop afholdt ’Summer Summit 2019’ for de mange personer, som siden årsskiftet har haft fuldt fokus på implementeringen af de 50 konkrete projekter, som danner baggrunden for Roadmap2025 og som skal sikre Sønderborgområdet CO2-neutralitet i 2029.

Omkring 70 frontløbere var samlet for at få en status på de 50 projekter og det blev en inspirerende dag med masser af ny klimaviden fra eksperter og motivation til det videre arbejde fra, blandt andre, Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Min personlige drivkraft har ændret sig fra, at vi i Sønderborg skulle gå foran og skabe ny vækst, til en mere ideologisk tilgang, hvor vi i Sønderborg Kommune er en del af ’noget større’ og jeg vil ikke blive gammel uden at kunne kigge tilbage og sige: Jeg har også helt personligt bidraget i kampen mod klodens klimaudfordringer”, sagde Erik Lauritzen på workshoppen.

Borgmesteren fortalte, at Sønderborg-området er godt på vej med ProjectZero-visionen og at hele byrådet, med begejstring, bakker op om den ambitiøse Roadmap2025 plan. Det skriver ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi skal være klar til at træffe svære personlige og politiske beslutninger og træffe utraditionelle valg, også selvom det gør ondt, for godt nok er vi langt fremme med at reducere CO2 og skabe grønne arbejdspladser og grøn, lokal vækst, men der er også rigtig lang vej endnu, for at nå vores målsætning om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029”, sagde Erik Lauritzen, der personligt takkede de mange deltagere for det store arbejde og indsats med at implementere Roadmap2025.

Deltagerne til ’Summer Summit 2019’ fik også spændende ny viden og inspiration fra dagens oplægsholdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anders Brandt fra TV2 Vejret fortalte om de seneste globale – og lokale – temperaturer og kunne blandt andet fortælle, at temperaturen stiger mere i Danmark end i resten af verden, hvilket er et klart faresignal, da det skaber grobund for voldsomt vejr i form af skybrud og forhøjet vandstand.

Anne Grete Holmsgaard fra Energifoden, gav en status på landbrugets udledning af CO2 samt det arbejde som er i gang i sektoren for at nedbringe CO2-udledninger fra dyrehold samt energirenovering og energibesparende initiativer. Hun fortalte, at der lige nu er et stort fokus på de nemme og simple løsninger såsom udskiftning af belysning men også at biogas og udtagning af lavtliggende jorde var på dagsordenen hos landbruget, som også kigger på nye produkttyper, eksempelvis kunstigt kød.

Artiklen fortsætter under annoncen

Michael Bellers Madsen fra Concito kunne fortælle, at hver dansker havde en årlig CO2-udledning på 17 tons og CO2-udledningen forsat er stigende og at Danmark har en 7. plads i verden med dem der sætter det største CO2 fodaftryk, blandt andet fordi antallet af biler fortsat er stigende.

Michael Bellers Madsen sluttede af med at konstatere, at ’Den kødspisende, ofte flyvende, bilkørende personer fremover vil være en subkultur, mens den grønne livsstil vil være mainstream’.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...