ProjectZero skal bistå polsk provins med viden og modeller fra Sønderborg

Samarbejdsaftalen underskrives i overværelse af H.M. Kongen
Samarbejdsaftalen underskrives i overværelse af H.M. Kongen
5. februar 2024 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

En dansk erhvervsdelegation, med Hans Majestæt Kong Frederik i spidsen, besøgte i sidste uge Polen, hvor klima- og energieffektivitet var øverst på dagsordenen. Besøget skal styrke samarbejdet om grønne initiativer mellem Danmark og Polen, og der blev blandt andet indgået en aftale mellem ProjectZero og den polske provins Nedre Schlesien.

ProjectZero skal bistå den polske provins med viden og modeller, der skal være med til at gøre Nedre Schlesiens fjernvarmesystem grønt. Samarbejdsaftalen blev underskrevet af Brian Seeberg, CEO for ProjectZero, i overværelse af H.M. Kongen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Denne samarbejdsaftale er et vigtigt skridt i et øget samarbejde mellem Danmark og Polen, som kan gøre en reel forskel for klimaet. Hos ProjectZero mener vi, at partnerskaber er nøglen til at fremskynde dekarboniseringen af byer og kommuner, og vi er glade for, at vi kan dele vores viden og hjælpe andre med at nå deres mål,” udtaler Brian Seeberg i en pressemeddelelse.

Omkring 80 procent af Polens energiforsyning er i øjeblikket baseret på fossile brændstoffer. Men der er stærke ambitioner i Polen om at begynde at dekarbonisere energiforsyningen. Samarbejdet mellem ProjectZero og Nedre Schlesien er et vigtigt første skridt. Her er der fokus på fjernvarmesystemet.

Artiklen fortsætter under annoncen

ProjectZeros model handler om at facilitere et indgående samarbejde mellem mange interessenter med en fælles ambition, hvor alle parter samtidig hver især opnår stor værdi. Energieffektivitet, herunder elektrificering og genbrug af energi, er nøgleelementer i at nå et CO2-neutralt energisystem.

Det er ikke første gang, ProjectZero indgår en international samarbejdsaftale. I 2023 gav ProjectZero og Singapores største tekniske universitet, Singapore Polytechnic, håndslag på, at ProjectZero skal bistå det 38 hektar store campus med viden, koncepter og implementeringsmodeller, der skal bidrage til at gøre hele campusområdet CO2-neutralt.

Artiklen fortsætter under annoncen

ProjectZero er et offentlig-privat partnerskab fra 2007 og er godt på vej til at opnå CO2-neutralitet i Sønderborgs energisystem i 2029. Projektet blev sat i gang af Bitten & Mads Clausens Fond, Sønderborg Kommune, Syddansk Universitet og flere lokale virksomheder samt andre offentlige og private organisationer.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...