ProjectZero skal have ny direktør

15. december 2021 Samfund
Foto: Peter Rathje stopper i ProjectZero
Foto: Peter Rathje stopper i ProjectZero

Efter 14 år på posten som administrerende direktør har Peter Rathje meddelt bestyrelsen for ProjectZero, at han ønsker at fratræde som direktør ved udgangen af 1. kvartal 2022. Det oplyser ProjectZero i en pressemeddelelse.

Peter Rathje har været ProjectZero-sekretariatets frontløber siden 2007, hvor visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 blev udviklet og besluttet gennemført af et enigt byråd.

”Peter Rathje og sekretariatet har leveret store resultater siden 2007 – og særligt det seneste år – har der været arbejdet intensivt på at sikre vejen mod nullet i 2029 i forbindelse med udarbejdelsen af MasterPlan2029, herunder det igangværende arbejde med at eksekvere de mange handleplaner der skal sikre gennemførelsen af Masterplan2029”, siger Lars Tveen, formand for ProjectZero Fonden, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2020 nåede Sønderborg-området en vigtig milepæl med en samlet reduktion på 51,7 procent CO2 siden 2007 og de kommende otte år skal Masterplan 2029 vise vejen til at realisere den ambitiøse målsætning om et 100 procent CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029.

”ProjectZero har for mig personligt været en både spændende og udviklende udfordring igennem de seneste 14 år og jeg giver nu stafetten videre, så friske ledelseskræfter kan bistå Sønderborg-området med at realisere nullet i 2029. De fleste løsninger er kendte, nu skal vi ’bare’ have alle med og op i fuld skala”, siger Peter Rathje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Rathje vil, efter sin fratræden som direktør, supportere ProjectZero for at sikre færdiggørelsen af en række konkrete EU-projekter og sikre, at viden og erfaringer fastholdes i ProjectZero-sekretariatet.

Bestyrelsen for ProjectZero har sat gang i en rekrutteringsproces for at finde en ny direktør, hvis opgave bliver at gennemføre Masterplan 2029, så Sønderborg-området når målet om CO2-neutralitet i 2029 og det forventes, at en ny ProjectZero-direktør tiltræder i 2. kvartal 2022, skriver ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...