ProjectZero: Sønderborg er storproducent af solenergi

22. januar 2014 Erhverv

På Energinet.dk´s seneste opgørelse over solceller installeret i de danske kommuner indtager Sønderborg-området en flot andenplads med mere end 14.500 kW.

Sønderborg bliver kun lige slået af Århus Kommune, hvor der i 2013 var næsten fire gange så mange indbyggere som i Sønderborg Kommune.

Billede fra taget på Sønderborg Forsyning.

Billede fra taget på Sønderborg Forsyning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Listen er opgjort i starten af december 2013, hvilket betyder at flere anlæg endnu ikke var tilsluttet og den installerede effekt i 2013 var altså endnu højere end tallene angiver.

Mens 2012 var året for solcelleanlæg på private hustage, blev 2013 domineret af de store solcelleanlæg.
Hos virksomheder, landmænd, boligforeninger og forsyningsselskaber er der i 2013 installeret flere store anlæg, blandt andet kunne Sønderborg Forsyning i august 2013 indvie et nyt 200 kW anlæg på taget af bygningerne på Ellegårdvej i Sønderborg.

Det største solcelleanlæg i Sønderborg-området står ved Danfoss i Nordborg, hvor hele 2,1 MW, eller 2.100 kW er installeret.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sådan er Corona-reglerne for Sønderborg Sommer Revy

13. maj 2021 Kultur

Sønderborg Sommer Revy har modtaget myndighedernes restriktioner og de siger, at gæster gerne må sidde sammen i grupper med under en meters afstand, såfremt gruppen i forvejen har tæt kontakt med hinanden eller normalt ses på tilsvarende vis. En gruppe kan bestå af fra to og op til 60 personer. ”Vi er derfor i gang […]

Læs mere...