ProjectZero: Sønderborg er storproducent af solenergi

22. januar 2014 Erhverv

På Energinet.dk´s seneste opgørelse over solceller installeret i de danske kommuner indtager Sønderborg-området en flot andenplads med mere end 14.500 kW.

Sønderborg bliver kun lige slået af Århus Kommune, hvor der i 2013 var næsten fire gange så mange indbyggere som i Sønderborg Kommune.

Billede fra taget på Sønderborg Forsyning.

Billede fra taget på Sønderborg Forsyning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Listen er opgjort i starten af december 2013, hvilket betyder at flere anlæg endnu ikke var tilsluttet og den installerede effekt i 2013 var altså endnu højere end tallene angiver.

Mens 2012 var året for solcelleanlæg på private hustage, blev 2013 domineret af de store solcelleanlæg.
Hos virksomheder, landmænd, boligforeninger og forsyningsselskaber er der i 2013 installeret flere store anlæg, blandt andet kunne Sønderborg Forsyning i august 2013 indvie et nyt 200 kW anlæg på taget af bygningerne på Ellegårdvej i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det største solcelleanlæg i Sønderborg-området står ved Danfoss i Nordborg, hvor hele 2,1 MW, eller 2.100 kW er installeret.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. oktober 2022 Samfund, Sønderborg

Nyreforeningen tager i Borgen og fortæller om organdonationer

6. oktober 2022 Samfund

Over hele landet markeres Organdonationsdagen den 8. oktober. I Sønderborg er Nyreforeningen Sønderjylland at finde på indkøbscentret Borgen – på øverste butiksetage, under rulletrappen op til parkeringstaget. Organdonation er et tema, som hele tiden er meget aktuelt. Det ligger os meget på sinde at udbrede kendskabet til emnet, da flere af vore medlemmer er transplanterede, […]

Læs mere...