Psykiatri: Hverdagstestere bliver hørt

10. marts 2015 REGIONALT

Udvikling af nye senge, lamper med lysterapi i hjemmet, apps mod depression og input til kropsvisitering af patienter. Der er masser af nye metoder og produkter på vej i den psykiatriske behandling.

dk/wp-content/uploads/2014/05/image-1.jpg” alt=”Carl Holst fortæller, at patienter og pårørende kommer med gode råd til nye tiltag.” width=”150″ height=”225″ /> Carl Holst fortæller, at patienter og pårørende kommer med gode råd til nye tiltag.

Og når der fremover skal udvikles nye produkter, som skal bruges i psykiatrien, er det ikke længere kun fagfolk, der er med til at beslutte, hvad der virker og skal sættes i produktion. Det er patienterne og deres pårørende i høj grad også.

I det nye koncept Psykiatriens hverdagstestere kan de nemlig tage aktivt del i udviklingen og komme med deres input til, hvordan tingene bør være.

Regionsrådsformand Carl Holst ser initiativet med Psykiatriens hverdagstestere som en oplagt mulighed for inddragelse af patienter og pårørende og som et godt afsæt for samarbejde med både offentlige og private virksomheder.

“Ved at inddrage patienter og pårørende kan vi være med til at sikre kvaliteten i de nye løsninger, der udvikles målrettet psykiatrien. Hverdagstesternes feedback er guld værd og er med til at sikre, at vi ikke udvikler produkter, som ikke virker, og som ikke kan bruges i virkeligheden. Deres input giver vigtig viden både for de private og offentlige virksomheder, der arbejder med at udvikle løsninger til behandling i psykiatrien, og det giver os mulighed for at bruge pengene mest fornuftigt”, siger Carl Holst i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk