Rambøll skal stå i spidsen for oprensningen af Himmark Strand

Forureningen ses som små bobler fra havbunden. Foto: Jørn Lehmann Petersen
Forureningen ses som små bobler fra havbunden. Foto: Jørn Lehmann Petersen
22. september 2021 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

Region Syddanmark og Rambøll vil i de kommende år danne et stærkt makkerpar omkring oprensningen af Himmark Strand. Rambøll skal som bygherrerådgiver bistå regionen i den store opgave. Opgaven består af at oprense et område på godt 45.000 m2 på stranden og ude i havet ved Himmark Strand.

”Så er der tager endnu er vigtigt skridt for oprensning af forureningen på Himmark Strand på Nordals. Efter et udbud har Rambøll vundet opgaven som bygherrerådgiver på oprensning af generationsforureningen”., siger regionsrådsmedlem og miljø-udvalgsformand Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rambøll skal levere specialviden og hjælpe regionen, så den kommer sikkert og bæredygtigt i mål med oprensningen.

”En af deres første opgaver bliver at stå for udbudsmateriale til selve entreprenøropgaven, som bliver det næste vigtige skridt i processen – men det er til gengæld også et omfattende arbejde”.

Rambøll skal også sikre, at oprensningen på Himmark Strand bliver bæredygtig. Det er nemlig regionens ambition, at den samlede oprensning bliver så bæredygtig som muligt, fortæller Jørn Lehmann Petersen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Derfor forventer vi os også meget af den workshop om bæredygtighed, Rambøll har planlagt. Bæredygtighed kan være mange ting – lige fra FNs verdensmål til overvejelser omkring brugen af lastbiler i oprensningsarbejdet. Men det er især vigtigt, at bæredygtighed tænkes ind i projektet helt fra start, så den entreprenør, der vælges til at udføre oprensningen, også vurderes ud fra deres tilgang til bæredygtighed”.

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Markedsdage trækker folk til

14. juni 2024 Erhverv

Både i dag, fredag, og i morgen, lørdag, er der Markedsdage i SønderborgNYT, hvor der fredag eftermiddag var orkestre fra Musikskolen på scenen i Apotekerhaven. “Vi har sørget for et lille tog, så børn kan blive kørt en tur rundt i gaderne og der er highjumping ved Citykrydset. Og så er der forresten også musik […]

Læs mere...