Realkredit Danmark hæver bidragssatserne med 23 og 29 procent

25. maj 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Realkredit Danmark følger Nykredit og øger bidragssatserne på realkreditlån for 160.000 af sine kunder. Det sker for at få kunderne til at fravælge de korte lån.

Ifølge Finans.dk vil bidragssatserne blive hævet med 29 procent for kunder med F1 og F2-lån, mens de vil blive hævet med 23 procent for kunder med F3 og F4-lån.

Nykredit drejer på bidgrasskruen.

Nykredits gebyrstigninger får Realkredit Danmark til at gøre det samme.

“Vi gør det, fordi flere er gået ind i de helt korte flekslån end ud af dem ved de seneste to refinansieringer. Det er ikke langtidsholdbart i forhold til at opfylde lovkravene i tilsynsdiamanten”.

“Derfor bliver vi desværre nødt til at varsle en prisforhøjelse”, siger Carsten Nøddebo, administrerende direktør i Realkredit Danmark, til Finans.

Prisstigningerne gælder derfor også kun på de korte lån, og Realkredit Danmark er klare i spyttet om, at det handler om at presse kunderne over i de længere lån med fast rente.

Realkredit Danmark skriver til de kunder, som bliver ramt, at de frem til udgangen af oktober har mulighed for at ændre til et andet produkt uden, at skulle betale de normale låntagningsgebyrer.

Hvad er bidragssatsen?

Bidragssatsen på et boliglån er et gebyr, du betaler for at have lånet. Det er med andre ord det beløb, du betaler til realkreditselskabet for, at de administrerer dit lån.penge

Hvor meget du betaler i bidragssats afhænger også af, hvor stor en del dit lån udgør af din boligs samlede vurderede værdi. Jo mindre en del lånet udgør, des lavere bidragssatser kan du slippe med at betale.

Bidragssatsen er desuden typisk højere, jo kortere lån, du har. Bidragssatsen er dermed højest på de korteste flekslån.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk