Red Barnet formand i Sønderborg til kamp for børn i katastrofer

19. august 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Red Barnets formand i Sønderborg kommune, Bente Lauritzen, slår på stortromme for organisationens landsindsamling søndag den 4.september, som går til børn i katastrofer.

“Vi har virkelig brug for alle gode kræfter, så vi fra Sønderborg kommune kan levere et seriøst bidrag til børn i katastrofer. Vores erfaring viser, at en indsamler ved at gå rundt med en bøtte i 2-3 timer kan samle 1000 kr. ind. Og de penge rækker langt i Red Barnets katastrofehjælp”, siger Bente Lauritzen, som stadig er i gang med hendes første år på posten som formand i Red Barnets Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tigabu, two, receives his first treatment of high nutrient peanut paste, a high-energy food for severely malnourished children, after spending a week at Save the Childrenâs stabilization centre in West Badawacho woreda, Southern Ethiopia. Tigabuâs mother Asfafach says, âHeâs become so well in the past week, Iâm so happy.â In response to Ethiopiaâs continuing food crisis, Save the Children has set up Outpatient Therapeutic centres throughout the country to identify and treat families and children suffering from malnutrition.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

På spørgsmålet om, hvorvidt der ikke i stigende grad er behov for at fokusere på danske børns ve og vel i stedet for altid at samle ind til fattige lande, kommer svaret prompte fra den tidligere institutionsleder;

“Det behøver på ingen måder at blive et enten eller. I Red Barnet Sønderborg kæmper vi for de udsatte børn lokalt gennem vores familieoplevelsesklub, ferielejr og indsats for at sikre børn adgang til et godt og aktivt fritidsliv. Men i det store perspektiv er det stadig børn i de fattige lande, som er allermest udsat. Dem må vi ikke glemme og ikke svigte. Derfor opfordrer jeg alle til at overveje, om ikke de skulle sætte et par timer af til at gå med en raslebøtte for Red Barnet den 4. september”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bente Lauritzen opfordrer i en pressemeddelelse især børnefamilier til at gøre en forskel for de dårligst stillede børn i verden

“Vi ved ikke, hvor næste katastrofe rammer. Men vi ved, at den kommer. Børn vil opleve, at deres hjem forsvinder, at de bliver revet væk fra deres forældre, og at de mangler mad, vand og lægehjælp. Det er rigtig godt for trygge og måske nogle gange lidt forkælede danske børn at gå en tur sammen med deres forældre til fordel for børn, som kun kan drømme om de forhold, vi har i Danmark. Vi har før oplevet, at det har givet anledning til gode samtaler mellem børn og forældre og har skabt en fælles glæde og stolthed over at kunne gøre en indsats sammen på Red Barnets indsamlingsdag”, siger Bente Lauritzen, som også oplyser at tilmelding kan ske på Red Barnets hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero. Næsten halvdelen af de danske SMV’er er allerede i gang med at udarbejde klimamål, […]

Læs mere...