Red Barnets familiegruppe var på fisketur

6. juni 2021 Nordborg

I strålende solskin var otte familier med 16 børn og unge samt fem frivillige fra Red Barnets lokalafdeling i Sønderborg lørdag på fisketur ved Egen Mølles Put and Take.

Den lokale søejer havde sørget for ekstra fisk i søen og Hørup Centralskole og Skovens Lystfiskerklub på Als havde udlånt fiskestænger og hjul, så børnene og de unge kunne prøve fiskeriets glæder, skriver Red Barnet.

Ved ankomsten var spændingen stor hos de unge lystfiskere, der selv skulle lære at sætte krog på, derefter orme krogen og til sidst lære,hvordan man kastede snøren ud.  Børnene, de unge og forældrene var meget lærenemme og snart blev de første fisk fanget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der blev også tid til at se, hvad søen rummede af insekter og andre dyr og med medbragte net og en krible- krable kasse med forstørrelsesglas, mikroskoper, bakker og bøger blev der fanget guldsmedelarver, vandnymfer og haletudser som ivrigt blev studeret i de medbragte effekter og efterfølgende genudsat.

Ved middagstid fik de alle en lækker sandwich, som var leveret af Kvickly i Sønderborg, samt en sodavand og bagefter blev fangsten gjort op. To ørreder, hvor en var pænt stor – den anden lidt mindre – samt en skalle. Mange af børnene fortalte stolt at de havde haft bid, men fisken var hoppet af krogen og havdetaget hele ormen med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom der ikke var tale om den helt store stor fangst, var alle dog enige om, at det havde været en god oplevelse og nogle af familierne var blevet så meget bidt af fiskeriet, at de selv vil tage på fisketur med børnene.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...