Redderne i Ambulance Syd trives ikke i jobbet

27. marts 2018 Erhverv

Det har været to og et halvt år fyldt med masser af turbulens for de syddanske ambulancereddere, som har været med hele vejen fra Falck over det konkursdømte Bios og altså nu til regionens eget selskab Ambulance Syd.

Uafsluttede lønsager, masser af uro og store forandringer har skabt et dårligt arbejdsmiljø i Ambulance Syd

Og den kaotiske tid har sat sine spor hos redderne.

Det viser en aktindsigt i den seneste trivselsundersøgelse blandt medarbejderne hos Ambulance Syd, som DR Fyn har fået.

I dag mangler mere end 300 reddere fortsat at få afsluttet deres lønsager, som stadig behandles hos Region Syddanmark.

De pressede arbejdsforhold og den manglende arbejdsglæde har betydet, at flere af de yngre ambulancereddere kraftigt overvejer deres fremtid som reddere.

Derfor er der flere af redderne, der er i gang med andre uddannelser sideløbende med deres ambulancegerning.

”Kunsten den er så at beholde de kollegaer. For det er ikke nogen verdenshemmelighed, at hvis det ikke bliver bedre, så smutter de igen”, siger fællestillidsmand i Ambulance Syd Fritz Kjær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arbejdsglæden skal op

I Ambulance Syd erkender direktør Steen Schougaard, at der har været mange forandringer. Derfor har han ét overordnet mål, som han vil arbejde for:

”De medarbejdere vi har, de er her for at passe på borgerne i regionen. Og selvfølgelig skal de have en arbejdsplads, hvor de føler, at arbejdsmiljøet er godt. Så det er helt klart en førsteprioritet”.

En af måderne Ambulance Syds knap 700 medarbejdere kan få et bedre arbejdsmiljø, er ifølge Steen Schougaard, at indføre en korpsånd. Derfor har de blandt andet valgt at uddanne udvalgte medarbejdere til at spotte mistrivsel hos kollegaerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...