Regeringen er klar med en statsgaranti på en del af boliglån i landdistrikter

12. november 2021 Samfund

Med et tilbud om statsgaranti på en del af boliglånet vil erhvervsminister Simon Kollerup sikre, at postnummeret ikke står i vejen for købet af drømmeboligen. Forslaget skal sikre sammenhængskraften på tværs af Danmark ved at bidrage til, at boligkøbere også kan låne til drømmehuset i landdistrikterne.

Det skriver regeringen i en pressemeddelelse.

”Det er en fantastisk nyhed at den socialdemokratiske regering nu tager næste stærke initiativ i forhold til at skabe et land i bedre balance. Gennem kommunens medlemskab af Balance Danmark og mit medlemskab af bestyrelsen har problemstillingen med manglende adgang til finansiering i visse dele af landet og her i vores kommune været italesat”, siger borgmester Erik Lauritzen i en mail til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg har også på Byrådets vegne nedsat en arbejdsgruppe, der søgte at afdække problemstillingen og rejst vores lokale udfordringer overfor Christiansborg. Ikke mindst på Nordals har det i flere år været et reelt problem at interesserede tilflyttere ikke har kunnet få lån”.

Erik Lauritzen fortæller, det virkelig er en glæde, at vi nu har en regering, der for alvor tager fat på problemerne og skaber mere balance i mellem de store byer og landområderne.

”Vi har oplevet det med udflytning af uddannelser og bedre vilkår for uddannelsesinstitutioner uden for storbyerne og vi har tydeligt set det den infrastrukturplan, som Benny Engelbrecht har fået forhandlet på plads. Og nu sker det så igen. Det er en fantastisk god nyhed og supplerer ikke mindst de investeringer og indsatser der er i gang på Nordals”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...