Regeringen forbyder forsamlinger på flere end 10 personer – storcentre og restauranter skal lukke

17. marts 2020 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

På et pressemøde tirsdag aften kom der flere initiativer fra regeringen for at hindre spredning af Covid-19 i det danske samfund.

“Kampen mod Corona spidser til og situationen bliver mere og mere alvorlig. Vi har gjort meget, og vi har gjort det hurtigt. Alle i Danmark er berørt af situationen, som kun kan betegnes som ekstraordinær og nu er der brug for yderligere initiativer”, sagde statsminister Mette Frederiksen på pressemødet.

Fra i morgen, onsdag den 18. marts klokken 10:00, vil det ikke være tilladt at være samles flere end ti personer. Det gælder udendørs og det gælder indendørs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle storcentre, restauranter og spisesteder skal være lukket i en periode. Kun dagligvareforhandlere kan holde åbent. Restauranter må gerne sælge take away, men ikke have siddende gæster.

Fra i morgen klokken ti gælder det derudover, at alle indendørs sports- og idrætsfaciliteter skal lukkes. Det gælder fitnesscentre og frisører og tatovører, der skal lukke ned for kunder. Det betyder også, at natklubber, værtshuse og lignende skal lukke for en periode.

De nye regler gælder frem til 30. marts 2020.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politiet vil sætte ekstra mandskab på gaderne fra onsdag for at forklare om blandt andet forsamlingsforbud:

“Vi kommer ikke til at fare ud med bøder til folk, der ikke kan forstå de nye vejledninger. Men vi kommer til at råde og vejlede dem, der ikke overholder de nye tiltag”, oplyser Thorkild Fogde fra Rigspolitiet på pressemødet.

Også de danske tandlæger lukker ned for alle ikke-kritiske behandlinger. Det sker efter en ny instruks fra Sundhedsstyrelsen. Den midlertidige lukning sker fra og med tirsdag 17. marts og foreløbig frem til 30. juni.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der lukkes for de almindelige tandbehandlinger som undersøgelser og tandrensninger, men der vil fortsat åbent for at gå til tandlægen ved blandt andet tandpine, der anses som en kritisk behandling.

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon

Artiklen fortsætter under annoncen

70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

Integrationsrådet skal have tre nye medlemmer

25. februar 2024 Politik

I Integrationsrådet skal der være otte medlemmer, som repræsenterer indvandrere og efterkommere i Sønderborg Kommune. Rådets flertal er repræsentanter for de etniske minoriteter. Integrationsrådet består lige nu af fem medlemmer fra de etniske minoriteter og der skal derfor udpeges tre nye medlemmer. Når der skal vælges nye medlemmer, der repræsenterer indvandrere og efterkommere, gøres det […]

Læs mere...