Regeringen forlænger Corona-restriktionerne

29. december 2020 COVID-19

Regeringen har på et pressemøde tirsdag aften forlænget restriktionerne og det betyder blandt andet, at alle skoleelever – også 0.-4. klasse – fortsat vil være hjemsendt og i stedet modtage fjernundervisning frem til tidligst 17. januar.

I Sønderborg Kommune har Kriseberedskabet siddet og kigget på smittetal, så de i løbet af onsdag kunne tage stilling til, om folkeskolerne skulle åbne lige efter nytår eller først senere.

“Vi vil følge med i smittetal og se på eventuelle udmeldinger fra regeringen”, sagde sundhedsdirektør Carsten Lund mandag til SønderborgNYT. Og udmeldingen fra regeringen kom her til aften klokken 19.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden skal følgende virksomheder fortsat skal holde lukket frem til tidligst 17. januar:

Butikker og liberale erhverv 

Indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer lukkes frem til og med 17. januar 2021. Udvalgsvarebutikker, som for eksempel byggemarkeder, boligforretninger m.v. skal ligeledes lukke frem til og med 17. januar 2021.

Liberale serviceerhverv, hvor den nødvendige smitteforebyggende afstand ikke kan sikres, herunder frisører, massører, tatovører, køreskoler m.v. skal desuden lukke frem til og med 17. januar 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

Butikker, der udleverer pakker, må dog gerne udlevere forudbestilte og forudbetalte pakker ved e-handel, herunder fyrværkeri.

Der vil i hele perioden fortsat være åbent i dagligvarebutikker/supermarkeder, apoteker og butikker med medicinsk udstyr.

Restauranter

Restauranter, barer, cafeer og lignende skal fortsat holde lukket.

De må dog godt sælge takeaway.

Skoler

Alle elever i folkeskolen, ungdomsuddannelser og studerende skal fortsat være hjemsendt og modtage fjernundervisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kultur, sport og fritid

Alle indendørs idræts- og kulturanlæg skal fortsat holde lukket. Det gælder blandt andet svømmehaller, legelande, fitnesscentre, teatre, museer, biografer, biblioteker, spillehaller, kasinoer og foreningslokaler.

Elitesportsudøvere må benytte idrætsfaciliteterne, som er lukket for offentligheden.

Ved udendørs sport må højst 10 personer deltage ad gangen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Erhverv, Sønderborg

Bitten og Mads Clausens Fond fylder 50 år

27. oktober 2021 Erhverv

Bitten & Mads Clausens Fond fylder 50 år og det er Bitten Clausen, som allerede i julen 1979 havde tænkt sig frem til, at fonden skal være et værn, der sikrer, at Danfoss altid ville være på danske hænder. “Fonden skal arbejde til gavn for Danfoss, men den skal ikke gå ind i driften, som […]

Læs mere...