Regeringen klar med 10 sociale mål – pengene følger ikke med

16. maj 2016 Politik

Regeringen præsenterer mandag en ny top-10-liste over sociale målsætninger, som skal afløse den tidligere regerings sociale 2020-mål.folketing1

Men selv om temaerne langt hen ad vejen er de samme, indeholder de nye socialmål, som socialminister Karen Ellemann præsenterer mandag, også markante ændringer, skriver Jyllands-Posten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omfatter flere personer end før

De nye mål omfatter langt flere mennesker end tidligere – cirka 143.000 personer mod en målgruppe på cirka 55.000 mennesker for de gamle mål.

Særlig højt på listen står regeringens ønske om at gøre handicappede, socialt udsatte og psykisk syge til en del af arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet.

Men det er ikke bare noget, man lige gør, mener Danske Handicaporganisationer, der er kritiske over for de nye målsætninger.

“Det kommer ikke af sig selv, og jeg har ikke set tegn på, at arbejdsmarkedet er så rummeligt, som regeringen giver indtryk af. At opstille en række krav for at kunne tage en ungdomsuddannelse, det trækker altså heller ikke i den rigtige retning, hvis man vil inkludere flere”, siger Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer, til Jyllands-Posten.

Regeringens 10 mål

01: Udsatte børn og unges faglige niveau i folkeskolen skal forbedres.

02: Flere udsatte unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse.

03: Flere personer med handicap skal i uddannelse og beskæftigelse.

04: Flere personer med psykiske vanskeligheder eller sociale problemer skal i uddannelse eller beskæftigelse.
05: Flere personer udsat for vold i nære relationer skal i uddannelse og beskæftigelse.
06: Færre udsatte unge skal begå kriminalitet.
07: Færre skal være hjemløse.
08: Der skal være større effekt af stofmisbrugsbehandlingen.
09: Der skal være større effekt af alkoholbehandlingen.
10: Flere uden for arbejdsfællesskabet skal være en del af den frivillige indsats.

Rådet for Socialt Udsatte

“Den gamle regering havde ganske absolutte mål i 2020-planen, som der ikke blev fulgt op på. Den nuværende regering har mindre ambitiøse mål, men i mine øjne er forskellen den samme. Så længe der ikke er tænkt ressourcer ind i planen, gør det ikke den store forskel, siger formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen, til Jyllands-Posten.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk