Regeringen opjusterer antallet af flygtninge i 2016

12. december 2015 REGIONALT

Regeringen har netop udmeldt et nyt landstal for det antal af flygtninge, som kommunerne skal modtage fra udlændingeasylcentrene i 2016. Tallet, der tidligere på året lød på 12.000 flygtninge, er nu ændret til 17.000 på landsplan, skriver KL.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det nye højere landstal på 17.000 flygtninge, som kommunerne skal modtage i 2016, viser med al tydelig, hvilken kæmpeopgave det er og ikke mindst bliver for kommunerne”,  siger Martin Damm, formand for KL, og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Derfor er det afgørende, at de rigtige løsninger og ikke mindst den nødvendige økonomi kommer på bordet – nu. Vi er nødt til at sætte det lange lys på og danne os et realistisk overblik over omfanget og konsekvenserne af den udfordring, kommunerne står over for”.

Med opjusteringen ændrer regeringen også den nuværende beregningen af kommunekvoterne, så au pairs, internationale studerende og udenlandsk arbejdskraft ikke medregnes i det antal af udenlandske statsborgere i den enkelte kommune, som har betydning for beregningen af, hvor mange flygtninge de enkelte kommuner skal modtage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Familiesammenførte tælles også på en anden måde fremover.

Kommunerne har nu mulighed for at indgå en frivillig aftale om, hvor mange flygtninge de enkelte regioner og kommuner kan forvente at modtage. Hvis kommunerne ikke indgår en frivillig aftale, fastsætter Udlændingestyrelsen regions- og kommunekvoterne ud fra den nye beregningsmodel.

Sønderborg ventes at skulle modtage 241 flygtninge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 112, Sønderborg

Brand i bil

17. august 2022 112

I rundkørslen på Grundtvigs Allé var der onsdag eftermiddag klokken 16:40 brand i en bil. “Brandfolk fra stationen i Sønderborg fik den slukket”, siger indsatsleder Bo Olesen til SønderborgNYT.

Læs mere...