Regeringen sætter turbo på Sønderborgs grønne omstilling med ny tilskudspulje

16. oktober 2020 Erhverv

Som SønderborgNYT torsdag kunne fortælle, har regeringen sat gang i et tilskudsprogram til de boligejere, der agter at udskifte vinduer, efterisolere og samtidig få et bedre indeklima og også skifte til en grøn varmekilde.

Det glæder Peter Rathje, administrerende direktør hos ProjectZero:

”ProjectZero hilser de nye tilskudsordninger velkommen og de passer perfekt ind i visionen om et CO2-neutralt Sønderborg i 2029. Vi arbejder på at sikre, at vores lokale håndværkere, pengeinstitutter, fjernvarmeselskaber samt relevante afdelinger i Sønderborg Kommune, bliver klædt bedst mulig på til at vejlede boligejerne, så de kan benytte de nye tilskudsordninger til at få en mere klimarigtig bolig”, siger Peter Rathje i en pressemeddelelse.

For et typisk parcelhus på eksempelvis 130 m2 kan boligejere få et tilskud på helt op til 85.000 kroner ved at gennemføre en fuld energirenovering af boligen, hvilket svarer til omkring 35 procent af den samlede pris.

”Det er vigtigt, at boligejerne træffer et trygt og rigtigt valg. Der er masser af penge i tilskudsordningen og derfor haster det ikke nødvendigvis med at sætte sig til tasterne og søge tilskud lige nu, men i stedet få tænkt de rigtige løsninger godt igennem og herefter træffe de rigtige valg”, siger Peter Rathje, som samtidig oplyser, at der i oktober måned bliver holdt tre informationsmøder i Sønderborg kommune, hvor boligejerne kan komme og få mere at vide om de nye tilskudsmuligheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg-området er der stadig gas- og oliefyr i fjernvarme-områderne og de bør skrottes og boligerne tilsluttes grønne fjernvarmeløsninger, oplyser ProjectZero.

Udenfor fjernvarme-områderne er varmepumpe eller jordvarme de klimarigtige løsninger og med regeringens nye tilskudsordninger kan en boligejer typisk få et tilskud på 28.000 kroner, såfremt der skiftes til en energieffektiv varmepumpe eller et jordvarmeanlæg.

Ifølge Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet er regeringen ved at forhandle med aftalekredsen fra klimaaftalen 2020 om pengene fra 2021 og frem. I 2020 er der 245 millioner kroner i tilskudspuljen og fra Energiaftalen 2018 er der sat 200 millioner årlige kroner af i perioden fra 2021-2024.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret afsættes i alt 2,3 milliarder tilskudskroner til at udskifte olie- og naturgasfyr med grøn varme. Varmepakken mindsker drivhusgasudledningerne med 700.000 tons CO2 i 2030.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...