Regeringen vil gøre det lettere at købe bolig i yderområderne

24. maj 2021 Politik
Arkivfoto
Arkivfoto

Nærhed til naturen, afstand til byens larm og stress. Det er kvaliteter, der for mange lyder helt ideelle, når der skal købes hus. Men vil man gerne have landlig idyl, kan det være svært at få lov at låne penge i banken.

Og det nytter ikke noget, at man ikke kan købe drømmehuset, blot fordi det ligger på landet, mener erhvervsminister Simon Kollerup

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor vil regeringen indføre statsgaranti på realkreditsbelåning, når folk skal købe bolig i yderområderne, skriver DR.

Borgmester Erik Lauritzen glæder sig over udspillet, som også kommer til at gavne i Sønderborg Kommune, hvis det bliver vedtaget.

“Det er simpelthen skidegodt, at vi endelig har en regering, der handler på tingene, så folk kan få lån til boliger, der ligger et ‘forkert’ sted”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere har byrådspolitikerne Peter Hansen fra Venstre, Enhedslistens Anders Brandt og socialdemokratiske Erik Lauritzen arbejdet på at forbedre lånemulighederne til de mennesker, som vil købe bolig i yderområderne – og det har de gjort gennem blandt andet Balance Danmark og andre instanser.

“Og nu har regeringen lyttet”, siger borgmesteren.

Udspillet fra regeringen omfatter en model med statsgaranti på realkreditbelåningen mellem de 60 og 80 procent af boligens værdi i postnumre med lave kvadratmeterpriser, hvor staten vil garantere den yderste fjerdedel af realkreditlånet. Det skal give borgerne bedre adgang til lån og mindske realkreditinstitutternes risiko for tab.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag må man låne 80 procent af boligens værdi som realkreditlån.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...