Regeringen vil lette skatten for lavtlønnede alene

9. januar 2018 REGIONALT

Der er ikke udsigt til historisk store skattelettelser, men en mindre af slagsen, som skal gives til dem med de laveste lønninger.

Statsministeren opgiver at komme igennem med en stor skattereform.

Det bliver ikke i denne omgang, at regeringen får Dansk Folkeparti med på “historisk store skattelettelser” til alle i beskæftigelse ved blandt andet at hæve loftet over beskæftigelsesfradraget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen ifølge TV2 Nyhederne på et pressemøde tirsdag formiddag.

Dermed har regeringen opgivet store dele af den skattereform, den fremlagde for et halvt års tid siden. Her lagde man op til at bruge langt flere milliarder på skattelettelser. Det har Dansk Folkeparti igen og igen afvist at være med til, og i december udviklede forhandlingerne sig til et højspændt politisk drama, hvor Liberal Alliance truede med ikke at ville stemme for finansloven, hvis ikke der samtidig var indgået en skatteaftale, der sikrede de største lettelser “i mands minde”, som LA-formand Anders Samuelsen formulerede det.

LA: Ikke et nederlag

Men selvom Liberal Alliance gentagne gange har garanteret, at der ville komme historisk store lettelser, nægter LA-leder Anders Samuelsen at tale om et nederlag.

“Et nederlag er, når skatten stiger. Vi sejrer ikke så meget, som vi gerne ville, men vi har jo ikke 90 mandater”, siger han.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk