Regeringen vil stoppe sygeplejerskernes strejke

26. august 2021 Erhverv

Der er udsigt til at alle afdelinger på Sønderborg Sygehus åbnes igen fra lørdag. Flere af afdelingerne har været ramt af sygeplejerskenes strejke.

Regeringen har bedt Folketingets partier om hjælp og opbakning til at afslutte konflikten med et lovindgreb, der skal hastebehandles i Folketinget de kommende dage. Regeringen arbejder efter at fremsætte lovforslaget i morgen torsdag. Og forslaget hastebehandles så konflikten slutter lørdag.

”Strejken har nu varet i snart ti uger, hvilket er den længste konflikt i nyere tid. Konsekvenserne for vores sundhedsvæsen er nu så alvorlige, at der skal handling til. Regeringen mødtes tidligere i dag med parterne i konflikten, som meget klart meldte ud, at de på ingen måde kan se en aftale nærme sig. Derfor ser regeringen heller ingen vej uden om at bede Folketinget om et lovindgreb, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...