Regeringens miljøudspil betyder ikke højere affaldstakster i Sønderborg

Foto: Sønderborg Forsyning
26. maj 2020 Samfund

Regeringen vil have danskerne til at sortere affald i ti forskellige skraldespande og det kan betyde en højere regning for danskerne, men ikke for sønderborgenserne.

”Regeringens udspil om mere affaldssortering får ikke betydning for affaldstaksterne i Sønderborg kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med den affaldssortering, vi indfører fra september i år, kommer vi til at indsamle alle de ti affaldstyper, regeringen lægger op til i udspillet, og dermed lever vi allerede nu op til kravene. Da de investeringer og omkostninger, der er forbundet med vores nye affaldssortering, er indregnet i de gældende affaldstakster for 2020, kommer taksterne ikke til at stige yderligere”, siger Sønderborg Forsynings direktør Hans Erik Kristoffersen, til SønderborgNYT.

Affaldstaksterne steg i 2020

I Sønderborg Kommune steg affaldstaksterne i 2020 med cirka 28 procent i forhold til 2019, hvilket betyder en stigning på cirka 700 kroner om året for en gennemsnitlig husstand.

”Prisstigningerne skyldtes ikke kun den nye affaldssortering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var mange andre udgifter, ikke mindst en helt generel stigning i omkostningerne i forbindelse med affaldshåndtering”, siger Hans Erik Kristoffersen.

Nyt affaldssorteringssystem til september

Sønderborg Forsyning indfører til september et nyt affaldssorteringssystem med tre affaldsbeholdere og en miljøkasse som standardløsning for almindelige husstande.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne løsning lever til regeringens udspil med husstandsindsamling af restaffald, madaffald, pap, papir, metal, glas, plastik, mad- og drikkekartoner samt farligt affald.

”Den sidste kategori ‘tekstiler’ skal i følge regeringens udspil indsamles ‘husstandsnært’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her afventer vi, hvad det betyder helt konkret, og hvis vi ikke kan leve op til det med den nuværende løsning, hvor man kan aflevere tekstiler på genbrugspladserne, kigger vi på andre løsninger. Det kunne være en pose man kan aflevere i rummet til pap og papir, som man har det i andre kommuner”, fortæller Hans Erik Kristoffersen, der understreger, at kunderne derfor ikke får brug for yderligere beholdere for at leve op til regerings miljøudspil.

Sønderborg Kommune har netop sendt et forslag i høring, om et nyt regulativ for husholdningsaffald og nyt regulativ for erhvervsaffald i Sønderborg Kommune..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk