Region: Flertal bag budget uden ventede besparelser

9. september 2016 Politik

 

 

Et bredt flertal i det syddanske regionsråd har her til aften indgået budgetforlig om Region Syddanmarks 2017-budget. Region Syddanmarks stabile økonomi betyder, at regionen kan få enderne til at nå sammen uden at skulle ud i en sparerunde til næste år.

Forhandlerne fra Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre, blev her til aften enige om Region Syddanmarks budget for 2017.

Samlet set står 37 af regionsrådets 41 medlemmer bag forliget. Enhedslisten overvejer fortsat, om de ønsker at tilslutte sig forliget med deres to mandater. Nye Borgerlige og Liberal Alliance, der hver har et mandat, vil ikke med i forliget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forligsparterne er blandt andet enige om at arbejde med alternative måder at styre sygehusenes økonomi på, så sygehusene ikke kun skal afregnes efter aktivitet, men i højere grad gives incitamenter til at have fokus på, hvad der giver værdi for patienten. Det betyder blandt andet forsøg på nogle afdelinger med at ophæve kravet om 2 procents produktivitetsstigning, skrivr Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Derudover sætter forligspartierne fokus på ”det nære sundhedsvæsen”. Regionen ønsker at intensivere arbejdet med at udvikle det gode, nære og sammenhængende sundhedstilbud til regionens borgere i tæt samarbejde med kommuner, almen praksis, sygehuse og andre interessenter. Det åbner blandt andet for muligheden for at arbejde med at tilbyde for eksempel røntgen og blodprøvetagning tættere på borgerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk