Region: Konservative forklarer et ja til budgettet

2. oktober 2014 Politik

Regionsrådsmedlem John Lohff, Konservative, skriver:

Som bekendt er det nemmere og mere behageligt at dele gaver ud end at tage penge fra folk. Som regionens økonomi ser ud p.t. og givetvis i årene fremover er det desværre den sidste øvelse vi er i gang med.

John Lohff forklarer Konservatives ja til regionens budget.

John Lohff forklarer Konservatives ja til regionens budget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ca. 120 mio. skal findes og endnu mere i overslagsårene. Ikke en nem opgave, når man tænker på at oveni det kommer 2 % effektiviseringer som sygehusene årligt skal præstere.

Den konservative gruppe er gået med i forliget. Hvorfor?   Ja, det ville da nok have været sjovere at stå udenfor og råbe på sidelinien, men det er ikke vores stil. Vi tager gerne ansvar – også for de beslutninger, som er knap så sjove.

Det betyder Ikke at – at der ikke er ting, som vi gerne have set fjernet i forliget – for det er der. Vi er glade for at Niebøl helikopteren blev reddet, men vi er ikke tilfredse med nedskæringen på høreapparatområdet på Sygehus Sønderjylland. – Vi kunne også have tænkt os flere og andre nye initiativer igangsat.

Men det er vigtigt for os Konservative, at vi holder en fast hånd med økonomien i regionen – det er faktisk det vi har brystet os af igennem regionens levetid – at vi I Syddanmark har haft styr på økonomien – og derfor ikke skulle ud i hovsa-beslutninger.

Så det er en afvejning – vi holder den faste kurs med regionens økonomi og vi mener at vi med budgetforliget har fundet

Hver en udgiftspost måles og vejes.

Hver en udgiftspost måles og vejes.

Artiklen fortsætter under annoncen

den rette afvejning.

Besparelsen på høreområdet i Sønderjylland er vi som sagt kede af. Dette fordi det er et område hvor Sygehus Sønderjylland har gjort det godt og været effektive. Der er faktisk gjort et godt stykke arbejde. Vi vil nu følge området meget tæt – og for at være ærlige er vi nervøse for om besparelsen er realiserbar – eller den blot medfølger nye omkostninger andre steder. Vi lytter dog til administrationen, som har forsikret os om at det kan lade sig gøre. Men vi vil som sagt følge det meget tæt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Budgetforliget indeholder også positive ting.

Vi fastholder vores store ambitioner på vækstområdet – der foretages en yderligere indsats for hele uddannelsesområdet. Det betyder meget for regionen – og jeg vil sige, at det er et kerneelement, hvis vi som region vil videre – og gå fra grænseregion til vækstregion.

Vi noterer os også at vi har været i stand til at fastholde de vigtigste sundhedsområder – altså livstruende sygdomme, og de patientrettigheder, som vi finder helt essentielle. Det er vigtigt. Ligeledes har psykiatrien får også et tiltrængt løft – det er vi glade for og stolte over.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med de ord kan den konservative gruppe tiltræde budgettet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. maj 2021 COVID-19, Broager

Se listen med Kviktest-stedernes opdaterede åbningstider

12. maj 2021 COVID-19

Nordborg: Nymølle Kro, Nymøllevej 4 BEMÆRK: Åbner 13. maj Mandag 08:30 – 12:00, Tirsdag 13:30 – 20:00, Onsdag 08:30 – 12:00, Torsdag 13:30 – 20:00, Fredag 08:30 – 12:00 Augustenborg: Væksthuset Mandag 08:30 – 12:00, Tirsdag 13:30 – 20:00, Onsdag 08:30 – 12:00, Torsdag 13:30 – 20:00, Fredag 08:30 – 12:00 Sundeved: Forsamlingsgården Mandag 08:30 […]

Læs mere...