Region: Stramt budget bremser ikke byggerier

11. september 2013 Uncategorized

For at overholde økonomiaftalen med regeringen bliver Region Syddanmark nødt til at reducere sit anlægsbudget til næste år.

– For at overholde det reducerede anlægsloft har vi valgt at finansiere regionens offensive plan for apparaturinvesteringer via leasing. Vi har ikke råd til at undlade investeringer i ny teknologi, for det er i høj grad ad den vej, vi skal indfri vores produktivitetskrav, siger Carl Holst.

For politikerne i regionsrådet har det nemlig været vigtigt, at det lave anlægsloft ikke kommer til at gå ud over de mange og store byggerier rundt om i regionen, som allerede er i gang. Det betyder, at udbygningen af sygehusene i Esbjerg, Vejle Sønderborg og Svendborg kan fortsætte. Det samme gælder de nye psykiatriske afdelinger i Esbjerg, Aabenraa og psykiatrien ved Nyt OUH. Heller ikke Nyt OUH og sygehusbyggerierne i Aabenraa og Kolding, der alle tre er finansieret af kvalitetsfondspenge, bliver i praksis berørt af det beskårne anlægsbudget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmarks 2014-bruttobudget er på 25,6 mia. kr. For de penge leverer godt 24.000 fuldtidsmedarbejdere sundhed, social- og psykiatriydelser og regional udvikling til 1,2 mio. syddanskere.

Region Syddanmarks 2014-budget bliver endeligt vedtaget på regionsrådets møde den 23. september 2013.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Sønderborg, Frivillige

Jesper Damm Andersen præsident for Rotary

28. juni 2022 Sønderborg

Drift- og logistikchef hos SIB Byggeri, Jesper Damm Andersen, er med virkning fra 1. juli præsident i Sønderborg Rotary Klub. På posten afløser han vicedirektør i Salus Boligadministration, Lisbeth Jakobsen, der har beklædt præsidentposten de seneste 12 måneder, skriver SIB. Jesper Damm Andersen, Lisbeth Jakobsen, udgør sammen med statsautoriseret revisor i EY og præsident elect […]

Læs mere...