Region Syddanmark bruger vacciner til andet stik

27. januar 2021 REGIONALT

Flere tusinde syddanskere har fået en besked i deres digitale postkasse, om at de kan bestille tid til vaccination. Men når de går ind for at bestille, er der ingen ledige tider.

Årsagen er både leveringsvanskeligheder hos en af producenterne af vaccine og det faktum, at en større del af doserne fremadrettet skal bruges på at give førstegangsvaccinerede deres andet stik, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Det ventes, at leverancerne også i de kommende uger vil være med lidt færre doser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmark har foreløbig givet første stik til ca. 40.000 plejehjemsbeboere, sårbare borgere og sundhedspersonale. Det svarer til, at 3,23 pct. af samtlige syddanskere er blevet førstegangsvaccineret.

“Fordi vi har været så effektive i de første uger med at vaccinere et stort antal syddanskere, bliver vi formentligt nødt til at reservere en stor del af de kommende tre ugers leverancer til at færdigvaccinere de 40.000, der allerede har fået første dosis. Der må jo kun gå et vist antal uger inden andet stik, hvis vaccinen skal være effektiv”, siger Region Syddanmarks koncerndirektør Kurt Espersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han forstår dog til fulde frustrationen hos de borgere, der er blevet bedt om at bestille tid til vaccination, men ikke kan booke en tid.

“Det er jo brandærgerligt, at vi lige nu står klar til at vaccinere en masse mennesker, og så er der problemer med at levere det lovede antal doser. Men jeg kan love, at vi er parate i det sekund, der kommer flere vacciner”.

I den kommende uge vil et mindre antal af vaccinerne blive brugt til at give første stik til 65+-årige, som modtager pleje og hjælp i eget hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næste gruppe forventes at blive inviteret i uge 5

Regionerne forventes at modtage en større mængde vacciner i slutningen af uge 5, og her vil Sundhedsstyrelsen også invitere den ældste del af målgruppe 3, der består af de +85-årige.

I de kommende uger fokuserer Region Syddanmark dermed på plejehjemsbeboere, borgere over 65 år, der modtager både praktisk hjælp og pleje og borgere over 85 år.

Borgerne vil få en indkaldelse i deres digitale postkasse eller som et fysisk brev.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man skal altså ikke ringe til Region Syddanmark for at få en vaccinationstid.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...