Region Syddanmark er på vej ud af tolke-kontrakt

3. februar 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Region Syddanmark overvejer at ophæve en netop indgået kontrakt med Tolke Danmark om fremmedsprogstolkning. Baggrunden for overvejelserne er, at regionen i indkøringsperioden og efter driftsstart har oplevet, at Tolke Danmark ikke har opfyldt sine forpligtelser.

Efter et fællesudbud med landets øvrige fire regioner fik Tolke Danmark i efteråret 2016 tildelt kontrakten med fremmedsprogstolkning i Region Syddanmark med driftsstart den 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

februar 2017.

Da regionens sygehuse og praktiserende læger allerede i indkøringsperioden – og ikke mindst efter driftsstart – har oplevet store problemer med at få tolkeaftaler på plads, har regionen i dag meddelt Tolke Danmark, at regionen overvejer at ophæve den indgåede kontrakt. På sygehusene og hos de praktiserende læger har man således oplevet, at gennemførte tolkebestillinger ikke er blevet bekræftet af leverandøren, ligesom man allerede har oplevet at tolke i nogle tilfælde ikke er dukket op på aftalt tid og sted, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Økonomidirektør i Region Syddanmark Mogens Sehested Kristensen siger:

“Det er forbundet med ulejlighed for patienten og besvær for regionen at skulle aflyse samtaler og behandlinger, fordi tolken udebliver. Som tingene ser ud lige nu, er vi meget bekymrede for, om Tolke Danmark er i stand til at leve op til sine forpligtelser. Derfor overvejer vi at ophæve kontrakten, og det har vi meddelt Tolke Danmark”.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk