Region Syddanmark er på vej ud af tolke-kontrakt

3. februar 2017 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Region Syddanmark overvejer at ophæve en netop indgået kontrakt med Tolke Danmark om fremmedsprogstolkning. Baggrunden for overvejelserne er, at regionen i indkøringsperioden og efter driftsstart har oplevet, at Tolke Danmark ikke har opfyldt sine forpligtelser.

Efter et fællesudbud med landets øvrige fire regioner fik Tolke Danmark i efteråret 2016 tildelt kontrakten med fremmedsprogstolkning i Region Syddanmark med driftsstart den 1. februar 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

Da regionens sygehuse og praktiserende læger allerede i indkøringsperioden – og ikke mindst efter driftsstart – har oplevet store problemer med at få tolkeaftaler på plads, har regionen i dag meddelt Tolke Danmark, at regionen overvejer at ophæve den indgåede kontrakt. På sygehusene og hos de praktiserende læger har man således oplevet, at gennemførte tolkebestillinger ikke er blevet bekræftet af leverandøren, ligesom man allerede har oplevet at tolke i nogle tilfælde ikke er dukket op på aftalt tid og sted, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Økonomidirektør i Region Syddanmark Mogens Sehested Kristensen siger:

“Det er forbundet med ulejlighed for patienten og besvær for regionen at skulle aflyse samtaler og behandlinger, fordi tolken udebliver. Som tingene ser ud lige nu, er vi meget bekymrede for, om Tolke Danmark er i stand til at leve op til sine forpligtelser. Derfor overvejer vi at ophæve kontrakten, og det har vi meddelt Tolke Danmark”.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2023 112, Sønderborg

Statsskolen har kontaktet elevernes forældre og skolens medarbejdere på grund af datalæk

27. september 2023 112

Som følge af det Cyberangreb, der ramte IT-Center Syd den 31. august, har undersøgelser nu vist, at der desværre har været et større læk af data end først antaget i forbindelse med cyberangrebet. Datalækket berører de fem skoler i IT-Centeret: EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Det kan for eksempel […]

Læs mere...