Region Syddanmark fortsætter samarbejdet med Slesvig-Holsten

Arkivfoto
Arkivfoto
22. marts 2017 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Region Syddanmark og delstaten Slesvig-Holsten har tirsdag underskrevet en fornyet partnerskabsaftale og en årsplan for samarbejdet i 2017 og 2018. Samarbejdet fejrer samtidig 10-års jubilæum.

Underskrivelsen af partnerskabsaftale og årsplan fandt sted i Kiel, hvor regionsrådsformand Stephanie Lose og formand for Udvalget for dansk-tysk samarbejde i Region Syddanmark Hans Philip Tietje, mødtes med deres tyske kolleger; ministerpræsident Torsten Albig og minister for justits, kultur og Europa, Anke Spoorendonk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den første partnerskabsaftale mellem de to parter blev indgået i 2007, og i anledning af 10-året for samarbejdet er aftalen blevet opdateret og indsatsområderne er blevet fokuseret fra ti til fire, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Nye initiativer på vej

Samtidig underskrev partnerne en årsplan for 2017/2018, som indeholder en række initiativer, der skal gennemføres i de kommende år.

Konkret arbejder en række aktører på at få lavet et center for forskning, innovation og uddannelse inden for industriel elektronik i grænseregionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved samme lejlighed blev et katalog over de vigtigste resultater af de første 10 års samarbejde præsenteret.

Her kan man blandt andet læse om den fælles dansk-tyske markering af 150-året for slaget ved Dybbøl og om, hvordan danske elever uden praktikplads kan få gavn af tyske virksomheders mangel på elever.