Region Syddanmark: Forureningen ved Himmark Strand er mere udbredt end først antaget

2. december 2022 Nordborg

Vi skal videre med oprensning af generationsforureningerne i Grindsted, Kærgård Klitplantage og på Himmark Strand, lyder det fra Miljøudvalgsformand Poul Erik Jensen fra Regionsrådet.

Staten har foreløbig afsat 630 millioner kroner til at rense op efter de 10 generationsforureninger i Danmark. Beløbet dækker den første af i alt tre faser frem til 2025.

Med i denne fase 1 er oprensning ved Himmark Strand og Kærgård Klitplantage, oplyser Region Syddanmark.

Oprindeligt var det planen, at oprensningen på Himmark Strand skulle være færdig i 2024. Men som ofte, når man har med store og komplekse forureninger at gøre, kan der opstå udfordringer undervejs.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Himmark Strand har det vist sig, at forureningen var mere udbredt end først antaget, og at bløde jordlag under havbunden komplicerer planlægningen af oprensningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...