Region Syddanmark har største stigning i ledige stillinger

10. marts 2016 Erhverv

Region Syddanmark havde den største stigning, idet andelen af ledige stillinger steg med 0,5 procentpoint til 1,4 pct.jobcenter

I Region Sjælland steg andelen af ledige stillinger steg med 0,3 procentpoint til 1,2 pct. Med 0,1 procentpoint er de mindste stigninger at finde i Region Hovedstaden, en stigning til 1,8 pct. og Region Midtjylland med en stigning til 1,2 pct.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med et fald på 0,2 procentpoint siden samme kvartal 2014 er Region Nordjylland den eneste region, hvor andelen af ledige stillinger faldt.

I fjerde kvartal 2015 var andelen af ledige stillinger i Region Nordjylland 0,8 pct.

Flest stillinger på arbejdssteder med 10-49 ansatte

For arbejdssteder med 10-49 ansatte er andelen af ledige stillinger steget mest med 0,3 procentpoint til 1,4 pct. siden samme kvartal sidste år.

Arbejdssteder med 50-99 ansatte steg med 0,2 procentpoint (til 1,3 pct.), mens arbejdssteder med over 100 ansatte ligeledes steg med 0,2 procentpoint til 1,4 pct. På de mindste arbejdssteder – med under ti ansatte – var andelen af ledige stillinger var uændret på 1,6 pct.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andelen af ledige stillinger var dermed fortsat højest på arbejdssteder med under ti ansatte.

Information og kommunikationjobcenter

Branchen information og kommunikation havde den højeste andel af ledige stillinger med 2,7 pct. trods et fald på 0,2 procentpoint i andelen af ledige stillinger siden året før.

Artiklen fortsætter under annoncen

Største fremgang i andelen af ledige stillinger havde branchen erhvervsservice med en stigning på 0,5 procentpoint til 2,2 pct.

Den laveste andel ledige stillinger havde brancherne industri, råstofudvinding og forsyningsvirksomhed samt finansiering, forsikring og ejendomshandel med 1.

Kilde: Danmarks Statistik

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...