Region Syddanmark: Internetpsykiatri er fremtiden

18. juni 2015 REGIONALT

Syddanske borgere med depression skal også i 2016 og 2017 have tilbuddet om psykiatrisk behandling over internettet. Region Syddanmarks Psykiatri- og socialudvalg vil derfor afsætte to mio. kr. til driften, indtil projektet forhåbentligt udbredes til hele landet i 2017.

Det skal fortsat være muligt for mennesker, der lider af depression, at få psykiatrisk hjælp i hjemmets trygge rammer – i hvert fald hvis det står til Psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

kkc

Udvalget har netop indstillet, at regionen afsætter godt to mio. kr. til at fortsætte arbejdet med depressionsbehandling over computeren.

“Vi kan se en masse potentiale i vores internetpsykiatri, og derfor skal vi naturligvis fortsætte det spændende arbejde. Patienterne er glade for tilbuddet, og erfaringerne viser, at patienterne generelt mærker en tydelig effekt, og at symptomerne bliver meget mindre”, siger Thies Mathiasen, der er formand for Psykiatri- og Socialudvalget.

På baggrund af erfaringerne med internetbaseret behandling af depression har Psykiatrien i Region Syddanmark pr. marts 2015 valgt at udvide tilbuddet til også at omfatte behandling af patienter med angst.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk