Region Syddanmark kan eksportere velfærdsviden

1. juli 2013 Erhverv

Den 1. juli udnævnes Region Syddanmark – som den første region i Danmark – til europæisk referencested for aktiv og sund aldring.

Det placerer regionen blandt eliten af europæiske regioner, blåstempler regionens fokus på sundhedsinnovation og kan skabe flere syddanske arbejdspladser.

Udnævnelsen sker den 1. juli i Bruxelles, hvor Europa-Kommissionen afholder en såkaldt stjerne-ceremoni for de europæiske regioner, som udnævnes til referencesteder inden for det Europæiske Innovationspartnerskab for aktiv og sund aldring. Som referencested er man kort sagt et eksempel til efterfølgelse for andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmark er hermed udnævnt til en europæisk mønster-region inden for sundhedsløsninger, der skaber sammenhæng for borgerne og bidrager til en god aldring. Et konkret eksempel på det er Shared Care Platformen. Den understøtter det samarbejde mellem den praktiserende læge, kommunen og sygehuset, som fx patienter med kroniske lidelser ofte har brug for.

En udnævnelse med fremtid

Med udnævnelsen placerer Region Syddanmark sig fornemt blandt eliten af regioner i Europa inden for sund og aktiv aldring, og Region Syddanmark er den eneste region i Danmark, der modtager den europæiske udnævnelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er ikke bare en stor ære, at regionen udnævnes til europæisk referencested for aktiv og sund aldring. Det er også en international blåstempling af vores fokuserede dagsorden og satsning på sundheds- og velfærdsinnovation. Og det skal vi bruge fremadrettet, siger regionsrådsformand Carl Holst, Region Syddanmark.

Gavner beskæftigelsen

Med udnævnelsen lægger Region Syddanmark sig nemlig i førerposition i forhold til at indgå i vigtige samarbejdsaftaler med andre europæiske regioner og organisationer. Og når Europa-Kommissionen tager initiativ til andre aktiviteter inden for området aktiv og sund aldring, har Region Syddanmark demonstreret sin styrke på området.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Udnævnelsen giver os lejlighed til at demonstrere best-practice over for andre regioner i EU. Og vi stiller os også til rådighed med viden og vejledning for de europæiske regioner, der ønsker at udbygge deres indsatser inden for sund og aktiv aldring. Kort sagt er regionen parat til at dele sin viden på området på tværs af Europa, siger Carl Holst og konstaterer, at udnævnelsen ikke kan undgå at få en positiv effekt på de syddanske aktører inden for velfærds- og sundhedsinnovation og dermed gavne beskæftigelsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 112, Sønderborg

Bådmotor stjålet

27. juni 2022 112

På et tidspunkt i perioden fra tirsdag til søndag er der stjålet en bådmotor fra en båd, der lå ved kajen Sundgade. “Det er en 6 HK motor”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet.

Læs mere...