Region Syddanmark klar med krisehjælp til minkavlerne og deres ansatte

10. november 2020 COVID-19

Region Syddanmarks krisepsykologiske beredskab står klar til at yde krisehjælp til minkavlere, deres familier og ansatte på minkfarmene. Tilbuddet er et supplement til de kommunale tilbud om krisehjælp.

“Fra den ene dag til den anden oplever borgere, at deres livsværk og levebrød forsvinder. Og det sætter disse borgere under et umenneskeligt stort pres. Vi vil gerne støtte så godt, som det er muligt, og vores krisepsykologiske tilbud står til rådighed for dem i denne svære tid”, siger lægefaglig direktør Anders Meinert Pedersen fra Psykiatrien i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor har vi i denne helt ekstraordinære situation oprettet en særlig telefonhotline, hvor man hurtigt kan komme i kontakt med sygeplejersker, læger, psykologer og præster, som står parat med rådgivning, krisehjælp og behandling. Vores hjælp kan bestå i telefonisk kontakt, fremmøde hos os eller ved, at vi kører ud til de ramte borgere og yder behandling i deres hjem”, siger Anders Meniert i en pressemeddelelse.

Håber det hjælper

“Det gør ondt helt ind i hjertet, når jeg hører minkavlerne sætte ord på den situation, som de står i netop i disse dage. Der er jo ikke bare tale om et ‘arbejde’, men om et livsværk, som sommetider er gået i arv fra generation til generation. Jeg håber, at dette tilbud kan være en hjælp til at bearbejde de voldsomme oplevelser, som minkavlerne, deres familier og de ansatte udsættes for”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk