Region Syddanmark opfordrer BIOS til at gå konkurs

25. juli 2016 Erhverv

BIOS er ikke i stand til at betale de fejludbetalte 31 millioner kroner tilbage til regionen. Selskabet kan derfor ikke fortsætte driften, hvis der ikke bliver lavet en afdragsplan over 1 år.

På et møde fredag den 22 juli afviste regionen den tilbagebetalingsplan, da en afdragsordning vil være ulovlig statsstøtte.

I en pressemeddelelse skriver regionen:

“Regionen opfordrede BIOS til at gå konkurs på mandag, alternativt vil regionen begære selskabet konkurs.

Artiklen fortsætter under annoncen

En task force i regionen har i den seneste tid arbejdet minutiøst med at forberede denne situation og sikre ambulancedriften i den situation”.

I pressemeddelselsen står videre, at syddanskerne ikke skal være bekymrede for at mærke noget til ændringerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

For når konkursdekretet er afsagt, vil regionen straks bede konkursboets kurator om at videreføre driften, så ambulancerne kan køre, og redderne og de øvrige medarbejdere fortsat kan varetage deres job.

“Jeg er ked af den turbulente situation, som konkursen vil bringe BIOS’ medarbejdere i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men de skal vide, at vi har taget alle forholdsregler, juridisk og praktisk, så de trygt kan gå på arbejde, også når BIOS er gået konkurs”, siger Stephanie Lose, regionsrådsformand.

Hele pressemeddelelsen fra regionen kan læses HER.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...