Region Syddanmark skal spare 250 millioner i 2016

16. juli 2015 Erhverv

De danske regioner er i gang med at lægge budgetter for det kommende år. Og der er tale om sparebudgetter.

Samlet skal regionerne spare godt 2 milliarder kroner.

I Region Syddanmark skal der spares 250 millioner kroner i 2016, og regionsrådet har allerede vedtaget besparelser for 168 millioner kroner.

Medicinudgifter stiger

Det skortede ikke på løfter om ekstra midler til sundhedsområdet i valgkampen. Men på trods af alle løfterne, så er virkeligheden i de fem regioner nu en helt anden, viser en rundringning, som TV 2 har foretaget.region3

Artiklen fortsætter under annoncen

Mere halvdelen af det beløb skyldes stigende medicinudgifter. Og det er en ganske alvorlig situation, regionerne står i, lyder det fra Jens Stenbæk, der er næstformand for Danske Regioner.

“Vi kan ikke finde så store besparelser uden at det kommer til at ramme patienterne. Det vil betyde personalereduktioner på sygehusene. Vi har budgetteret meget skarpt, og derfor er der ikke en buffer til at dække ind”, siger Jens Stenbæk til TV 2.

Regionernes økonomiforhandlinger med Finansministeriet er sat på stand-by hen over sommeren og bliver tidligst genoptaget midt i august. Det giver ekstra usikkerhed, påpeger Jens Stenbæk. Men han venter, at regeringen lever op til sine løfter.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...