Region Syddanmark skruer op for antallet af Coronatest

11. december 2020 COVID-19
Højere smittetal, yderligere restriktioner og en juleferie lige rundt om hjørnet får mange syddanskere til at søge mod teststederne i Region Syddanmark. Det betyder længere ventetid, men Region Syddanmark og de øvrige regioner arbejder netop nu på at kunne gennemføre endnu flere test.
“Jeg synes bestemt, der er grund til at rose syddanskerne for deres villighed til at lade sig teste. Det kommer os alle til gavn, at vi får stoppet smittekæderne hurtigt. Vi skal teste så mange som muligt og så hurtigt som muligt, og derfor gør vi i disse dage alt, hvad vi kan for at udbygge vores analysekapacitet, så det kun er julegaver og ikke coronasmitte, vi giver til hinanden i juledagene”, siger koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen i pressemeddelelse.
Artiklen fortsætter under annoncen

Region Syddanmark har i øjeblikket 16 teststeder fordelt ud over regionen. Derudover kører 15 testbiler rundt i regionen og tester borgere i byer, på uddannelsesinstitutioner og på plejehjem.
Op imod jul vil medarbejderne i centrene gennemføre minimum 18.500 tests om dagen mod knap 12.000 i starten af december.

Flere tests betyder længere åbningstid

De øgede antal tests medfører, at regionen i perioden fra 14. december til 22. december udvider åbningstiderne i samtlige teststationer, så endnu flere borgere kan komme til.
Artiklen fortsætter under annoncen

Alle tilgængelige tider vil fremgå på www.coronaprover.dk.
Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...