Region Syddanmark venter ikke ny sparerunde i 2017

9. juni 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Region Syddanmarks får kun lidt ekstra penge til at løse sine opgaver for i 2017, i forhold til hvad regionen har haft i 2016. Det er konsekvensen af den økonomiaftale, der netop er indgået mellem Danske Regioner og regeringen. Med aftalen forventer regionen at kunne holde skindet på næsen og undgå en sparerunde i 2017.

De fem regioners økonomi udvides samlet set med 460 mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

kr. i forhold til niveauet i 2016. Pengene stammer fra et allerede aftalt løft på 320 mio. kr. til øget kapacitet og initiativer på kræftområdet samt 140 mio. kr. til et generelt løft. Samtidig skal regionerne dog præstere to procents yderligere produktivitet svarende til 1,3 mia. kr.

Det er hovedtrækkene i den økonomiaftale Danske Regioner og regeringen her i formiddag har indgået om regionernes økonomi og aktivitet i 2017.

Regionsrådsformand Stephanie Lose siger i en pressemeddelelse:

“Med en så smal aftale er det umiddelbart ret nemt at beregne de økonomiske konsekvenser for Region Syddanmark. Det betyder jo, at der ikke bliver luft til nye initiativer af betydning. Omvendt forventer jeg ikke, at aftalen vil udløse besparelser i 2017, da vi lige har været igennem en omfattende sparerunde. Det skal også ses i lyset af, at sundhedsområdet sidste år fik tilført ekstra penge”.

Region Syddanmarks sparerunde blev netop gennemført for at sikre en robust økonomi på lang sigt, hvor der er rum til at håndtere enkelte år med begrænset tilførsel af ekstra penge.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk