Region Syddanmark vil ændre busruterne 112 og 128

14. oktober 2020 Samfund

Region Syddanmarks ønsker at ændre de regionale busruter på baggrund af kunders efterspørgsel, og for Sønderborg Kommune gælder det blandt andet ruterne 112 og 128. Tilretningen af disse ruter blev drøftet på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 6. oktober.

Overordnet set finder Teknik- og Miljøudvalget det uheldigt, at Region Syddanmark vælger at nedlægge ture på de regionale ruter, uden at regionen kommer med et alternativ. Et alternativ der sikrer, at ikke kun uddannelsessøgende, men også ældre medborgere og andre uden adgang til bil, har et transporttilbud der er medvirkende til at sikre det gode liv på landet og i de mindre bysamfund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rute 112

Teknik- og Miljøudvalget finder det beklageligt, at området omkring Blans og Øster Snogbæk mister omkring halvdelen af den regionale betjening og mulighederne for at komme til Aabenraa og Sønderborg derfor begrænses væsentligt.

Rute 128

Teknik- og Miljøudvalget beklager, at ruten ændres fra en hverdagsrute til en uddannelsesrute, idet området mellem Gråsten, Kværs og Aabenraa dermed mister den daglige busbetjening, når der ikke tilbydes kollektiv trafik i skoleferierne.

Artiklen fortsætter under annoncen

CO2-neutralitet i 2029 er et fyrtårn i Sønderborg Kommune og derfor arbejdes der hen imod, at flere borgere bruger kollektiv trafik.

Et fintmasket rutenet, som også dækker de mindre lokalområder, er en af forudsætningerne for at borgere finder den kollektive trafik attraktivt.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. oktober 2021 Sport, Sønderborg

Sønderborg Billard Club fylder 40 år

18. oktober 2021 Sport

Den 31. oktober kan medlemmerne i Sønderborg Billard Club fejrer klubbens 40 års fødselsdag og det gør de med en klubturnering og en efterfølgende frokost med en enkelt pilsner og en snaps. “Der bliver spillet billard ved klubbens fire borde i lokalet på AGS hver formiddag mellem 9 og 12. Og er der nogen, som […]

Læs mere...