Regionen åbner en Tandlægevagt i Sønderborg

5. december 2019 REGIONALT
Tandpine kommer altid ubelejligt. Men sker det i en weekenden eller på en helligdag, så kan det virke helt uoverskueligt at skulle vente med behandling, til det bliver hverdag igen. Derfor søger mange syddanskere til tandlægevagten, som yder akut tandlægehjælp i weekender og helligdage.
I dag er der kun tandlægevagt i Esbjerg og Odense, og det kan give lang transport, hvis man enten bor i Sønderjylland eller Trekantområdet. Derfor vil Region Syddanmark udvide den syddanske tandlægevagt, så det fremover også bliver muligt at få akut tandlægehjælp uden for normal behandlingstid på klinikker i Kolding og Sønderborg, skriver Region Syddanmark.
Artiklen fortsætter under annoncen

Sagen blev behandlet i Udvalget for det nære sundhedsvæsen og udvidelsen af tandlægevagten skal endeligt godkendes i regionsrådet i begyndelsen af 2020.
Om Tandlægevagten
Tandlægevagten i Region Syddanmark udfører nødbehandlinger, som ikke kan vente, til egen tandlæge åbner igen. Det kan for eksempel være akut behandling i forbindelse med tandpine eller mindre skader på tænderne og tabte fyldninger.
Artiklen fortsætter under annoncen

Patienter skal betale for behandling hos tandlægevagten. Det koster det samme, som praktiserende tandlæger opkræver for akut nødbehandling.
Akutte tandskader i forbindelse med en ulykke uden for egen tandlæges åbningstid behandles derimod i den regionale tandskadevagt, som findes på flere af regionens sygehuse, og som er gratis for borgerne.
Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...