Regionen: Akutsygehuset i Aabenraa klar til Fase 2

26. maj 2015 REGIONALT

120 enestuer med eget bad og toilet, en ny intensivafdeling og en ny helikopterlandingsplads. Det er nogle af de ting både patienter, pårørende og ansatte på det nye akutsygehus i Aabenraa kan se frem til, når Fase 2 af det nye akutsygehus i Aabenraa står klar i foråret 2020. region

Artiklen fortsætter under annoncen

I januar i år blev Fase 1 af det store byggeri indviet af H.K.H. Prinsesse Marie. Dengang indviede sygehuset blandt andet den Fælles Akutmodtagelse, forhal med restaurant, familiecenter og den ambulante børne- og ungdomspsykiatri. I samme forbindelse fik prinsessen præsenteret planerne for Fase 2, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På regionsrådsmødet tirsdag blev dispositionsforslaget til Fase 2 så vedtaget af regionsrådet. Et stort flertal i regionsrådet fulgte indstillingen i dagsordenen, men de fire medlemmer af Dansk Folkeparti undlod at stemme.

“Med godkendelsen i dag har vi nået endnu en vigtig milepæl i det store byggeri i Aabenraa. Det har været nødvendigt at flytte lidt rundt på nogle elementer i det oprindelige forslag, men fokus har hele tiden været på at tilgodese den enkelte patients behandlingsbehov. Det betyder for eksempel, at vi udelukkende bygger enesstuer, og at opvågningsfunktionen nu får mere plads”, siger Karsten Uno Petersen, der er formand for regionens Innovationsudvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk