Regionen: Ambulanceovertagelse bliver ikke dyrere end vi sagde

27. august 2016 Erhverv

Økonomien i overtagelsen af BIOS Ambulance Services hænger fint sammen, og der er intet, der tyder på, at udgifterne ikke kan holdes inden for de kendte og de beløb, der tidligere er nævnt..

Der har i Fyens Stiftstidende hersket forvirring om, hvordan regnestykket bag overtagelsen af BIOS Ambulance Services ser ud.

Den forvirring har nu bredt sig til andre medier, og Region Syddanmark føler sig nødsaget til at korrigere det regnestykke og de påstande, som det fynske medie sætter op, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Overtagelse koster 28 millioner

Fyens Stiftstidende påstår, at overtagelsen bliver langt dyrere end først oplyst. Det er forkert.

Region Syddanmark har, efter bemyndigelse fra regionsrådet, lavet en aftale med kuratellet om at overtage 36 stationslejemål, leasing af 97 ambulancer, inventar i ambulancer og på stationerne samt varelager.

Stephanie Lose.

Stephanie Lose.

Artiklen fortsætter under annoncen

Regionen har hele tiden forventet med en udgift til dette, og efter aftale med kuratellet blev prisen aftalt til cirka 28 millioner kroner.

Den udgift kan afskrives over for eksempel 5 år og kan rummes inden for det budget, som regionsrådet allerede er blevet præsenteret for. Regionen overvejer at straksafskrive beløbet, og i så fald falder hele udgiften i år – mens driftsudgifterne til gengæld bliver mindre i de kommende år.

Regionsrådsformand Stephanie Lose siger:

“Vi vil gerne måles på økonomien i overtagelsen af ambulancedriften. Men det skal ske på et seriøst og velfunderet grundlag. Vi overvejer for eksempel også at frikøbe ambulancerne fra leasingaftalen for et stort millionbeløb – hvilket til gengæld vil reducere driftsudgiften med cirka 25 millioner kroner om året de kommende år. Med Fyens Stiftstidendes logik bliver det i så fald også en uventet ekstraudgift, og det tror jeg, de fleste kan se ikke giver mening”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk