Regionen: Carl Holst skal ikke betale skat af penge han ikke modtager

8. september 2015 Erhverv

Carl Holst kan med stor sandsynlighed undgå at få et stort skattesmæk efter at han i sidste måned gav afkald på resten af det efterlag han fik udbetalt efter sin afgang som regionsrådsformand. Det skriver Vejle Amts Folkeblad tirsdag.

Carl Holst har hævet omkring 400.000 kroner i såkaldt efterløn. Dem har han betalt skat af. De penge, han ikke får, beskattes ikke.

Carl Holst har hævet omkring 400.000 kroner i såkaldt efterløn. Dem har han betalt skat af. De penge, han ikke får, beskattes ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Carl Holst nåede at få udbetalt en lille halv million kroner i eftervederlag før han – efter voldsomt offentligt pres- frasagde sig resten af pengene.

Egentlig skulle han betale skat af hele sit eftervederlag – også de penge, han altså fravalgte. Men Region Syddanmark var i tvivl om det nu kunne være rigtigt, og overleverede derfor sagen til revisionsfirmaet Deloitte.

Og Deloitte er af en anden mening. Ifølge Deloitte skal Carl Holst kun betale skat af den knap halve million han har modtaget i eftervederlag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge oplysninger fra Carl Holsts personalesag, som TV SYD har fået delvis aktindsigt i, så svarer de penge Carl Holst allerede har modtaget til en almindelig lønindkomst, og han skal betale skat som var det almindelig løn.

De penge, der ikke er udbetalt, er Region Syddanmark ifølge Deloitte ikke forpligtet til at indberette, og Carl Holst skal heller ikke betale skat af dem. Deloitte begrunder deres svar med, at Carl Holst gav afkald på pengene før udbetalingstidspunktet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...