Regionen er klar med over 100.000 vacciner i denne uge

20. juli 2021 Samfund

Region Syddanmark modtager 100.680 doser vaccine i denne uge. 51.480 doser vaccine er fra Pfizer/BioNTech og 49.200 doser vaccine kommer fra Moderna – nu kaldet Spikevax.

Vaccinerne bruges til vaccination af borgere i alderen 16-64 år samt børn i alderen 12-15 år, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Børn under 15 år modtager invitationen via forældrenes eBoks og de skal ledsages af en forælder eller værge til selve vaccinationen. Børn på 15 år modtager selv invitationen i deres eBoks. Deres forældre modtager også information om deres barns vaccinationstilbuddet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Sundhedsstyrelsen skal der pr. 16. juli gå mindst tre uger mellem 1. og 2. vaccination med Pfizer og fire uger mellem 1. og 2. vaccination med Spikevax fra Moderna.

Rigtig mange syddanskere ønsker at ændre deres vaccinationstider – især på grund af det nye interval for Pfizer.

Det kan man selv gøre ved at klikke på ”afbestil” på vacciner.dk og så vælge en anden tid på vacciner.dk. Der lægges flere tider op til 2. stik på tværs af hele regionen i løbet af denne uge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan også kontakte Region Syddanmarks corona-callcenter på telefon 99 44 07 17 – tast 1 – alle dage kl. 8-18 for at få hjælp. Der er dog rigtig mange borgere, som ringer til regionens hotline lige nu. Ventetiden er ofte over 30 minutter. Regionen er i gang med at kalde ekstra personale ind.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...