Regionen får en whisleblower-ordning

24. november 2015 REGIONALT

I begyndelsen af det nye år kan alle henvende sig til revisionsselskabet Deloitte, hvis man har viden eller mistanke om, at der foregår noget i Region Syddanmark, der strider mod reglerne.download

På mandagens møde godkendte regionsrådet en aftale, der går ud på, at Deloitte skal levere en såkaldt whistleblower-ordning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret vil Deloitte oprette og drive en særlig, sikret webside, hvor man via computer eller mobiltelefon kan indberette forhold, der er af en sådan karakter, at de ikke kan håndteres indenfor den eksisterende organisation, herunder blandt andet MED-organisationen og tillidsmandsinstitutionen. Indberetningerne kan også ske telefonisk.

“Jeg vil ikke lægge skjul på, at vi i regionsrådet har diskuteret, om en whistleblower-ordning er en god idé. Men

Stephanie Lose.

Stephanie Lose.

Artiklen fortsætter under annoncen

omvendt må vi erkende, at ikke alle sager kan håndteres i de eksisterende systemer”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose i en pressemeddelelse og uddyber:

“Whistleblower-ordningen sikrer, at der er mulighed for at få fokus på uregelmæssigheder i de situationer, hvor eksempelvis medarbejdere ikke er trygge ved at bruge de nuværende muligheder for at sætte fokus på en væsentlig problemstilling. Ordningen kan være med til at skabe tillid til, at forholdene i regionen er kendetegnet af ordentlighed og respekt for de offentlig midler, vi forvalter. Og hvis de ikke er det, så skal det frem i lyset”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Samfund, Sønderborg

TrygFonden giver penge til to projekter i Sønderborg

19. august 2022 Samfund

TrygFondens regionale råd i Region Syddanmark har uddelt penge til en række nye tryghedsskabende initiativer og projekter i regionen. I kategorien Børn og Unge får Sønderborg Andelsboligforening 746.882 kroner til projektet  ’Kulturfrontløber’, skriver Trygfonden i en pressemeddelelse. Et mål for TrygFonden er, at flere voksne kan realisere og fastholde en sund livsstil, have et trygt […]

Læs mere...